Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

22 προσαγωγές εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις(Bίντεο)

0 9.262

Σχετική ηρεμία επικράτησε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα έξω από το Πολυτεχνείο καθώς «αναχαιτίστηκαν» οι αναρχικοί που έκαναν «αντάρτικο» στην αστυνομία όλο το βράδυ και αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της πορείας για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων προσήγαγε συνολικά 22 άτομα εκ των οποίων οι 13 συνελήφθησαν για μια σειρά από αδικήματα.

Οι αστυνομικοί κράτησαν ψηλά στην Στουρνάρη και στην Τοσίτσα τους αντιεξουσιαστές που έφτασαν στην πλατεία των Εξαρχείων μετά την πορεία και έτσι δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την κατάληψη στο Πολυτεχνείο με εφόδια και κόσμο.

Όσο για τους 50-60 καταληψίες, είχαν μεριμνήσει να έχουν αρκετές μολότοφ ενώ δεν παρέλειψαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια, εξοπλισμό του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα οι μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών «έπεφταν βροχή», μία μάλιστα στόχευσε το όχημα της εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. τη λεγόμενη «Αύρα».

Στην προσπάθειά της η αστυνομία να περιορίσει το μέτωπο των επιθέσεων, «επιστράτευσε» δύο υδροφόρες, γνωστές και ως «αύρες» (ειδικό θωρακισμένο υδροφόρο όχημα), κάνοντας ρίψεις νερού αρκετές φορές έξω από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου, γεγονός που φαίνεται πως δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας οι αναρχικοί προσπάθησαν να κάψουν και δεύτερη φορά Ελληνική Σημαία που βρισκόταν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς η «Αύρα – Αίαντας» πέταξε νερό μέσα στο προαύλιο του κτιρίου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.