Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

Η επόμενη ημέρα

0 125

Μεγάλο ποσοστό γυναικών οδηγείται στο καναπέ του ψυχολόγου επειδή έπεσαν θύματα απιστίας.
Προσπαθώντας να διαχειριστούν τη σχέση με το σύντροφο τους ,από την στιγμή που τις απάτησε και μετά.
Στην ερώτηση που τους γίνεται ,για πιο λόγο το δέχτηκαν αυτό ,και συνεχίζουν κανονικά μαζί του , οι απαντήσεις που δίνουν είναι συγκεκριμένες, ” δε μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνον” , “που θα βρω καλύτερο”.
Απαντήσεις γεμάτες ανασφάλειες,χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πως έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, και η ψυχική υγεία τους έχει διαταραχθεί διότι το μεταβατικό στάδιο της συγχώρεσης δεν είναι καθόλου εύκολο,αντίθετα κρύβει πολλές προστριβές, αποθημένα, εντάσεις από ανούσιες δικαιολογίες.
Εθελοτυφλούν και αρνούνται να αντικρίσουν την αλήθεια,το χειρότερο βέβαια είναι πως οι ίδιες υποβιβάζουν τον εαυτό τους, υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, αναλαμβάνοντας αυτές την ευθύνη του συμβάντος.
Μπαίνουν στη διαδικασία να ξεθάψουν γεγονότα του παρελθόντος,να αρνηθούν πράγματα που οι ίδιες είδαν,άκουσαν, ώστε να δώσουν άφεση στο συντρόφο τους λέγοντας πως αυτές ευθύνονται που που εκείνος πήγε με κάποια άλλη γυναίκα.
Χρησιμοποιούν τον εγωισμό με λάθος τρόπο,επενδύοντας σε μια σχέση με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αυτοκαταστροφή τους, αφού η λογική έχει πάψει καιρό να επικρατεί.
Ο άντρας που τόσο πολύ ποθούν και δε θέλουν για κανένα λόγο να χάσουνε, δεν είναι “κελεπούρι”, η επόμενη μόλις πάρει αυτό που θέλει θα τον απομακρύνει ,ανακαλύπτοντας πως δεν είναι ικανός να προσφέρει τίποτα σε μια γυναίκα πέρα από μερικές σαρκικές στιγμές,η πράξη του αυτή πηγάζει από την ανεπάρκεια του σαν άντρας, και ψυχολογικά προβλήματα, αποζητώντας επιβεβαίωση.
Ο άνθρωπος που το έκανε μια φορά,θα το κάνει δεύτερη και τρίτη, και μάλιστα επαναπαυμένος, η αγάπη της συντρόφου του είναι δεδομένη πλέον για εκείνον,αφού τον έχει τοποθετήσει σε ένα βάθρο δίνοντας του ιδιότητες που δεν του αξίζουν.
Τους συντηρούν οικονομικά, τους φροντίζουν σαν μωρά, και είναι έτοιμες να πιστέψουν ακόμα και τη πιο φανταστική ιστορία από τα χείλη τους φτάνει να μη της αφήσει.
Η ελπίδα ότι θα τον αλλάξουν, και μια μέρα θα γίνουν όλα τέλεια, είναι η φλόγα που πυροδοτεί τη καταδικασμένη σχέση τους στην αιώνια δυστυχία.
Δε θα αργήσει να επιφέρει στη ψυχοσύνθεση της απατημένης γυναίκας,την ολοκληρωτική πτώση αυτόεκτιμησης.
Αποκλείοντας γνωριμίες με ανθρώπους που είναι σε θέση να προσφέρουν συναισθήματικη κάλυψη ,πίστη και αφοσίωση.
Το προφίλ του άπιστου συντρόφου αποτελείτε από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά , ωραιοπάθεια, μυθομανία(για να κατευνάζει τα πνεύματα με διάφορες ιστορίες ή να μπορεί να ζήσει ο ίδιος με ψεύδη αντέχοντας τη καθημερινότητα του),ανασφάλεια,τσιγκουνιά( η φιλοσοφία του είναι πως η γυναίκα που έχει δίπλα του οφείλει τόσο μοναδικός που είναι να τον πληρώνει, έχοντας τη δικαιολογία ότι δε βγάζει χρήματα ούτε για να καλύψει τις προσωπικές υποχρεώσεις του).
Φυσικά δε του λείπει το κλάμα, έχει το τρόπο εκτός από τη σύντροφο του να κάνει και τους υπόλοιπους να το λυπούνται.
Η χειριστικότητα που ασκεί είναι άξιο λόγου, είναι ικανός αυτός να οδηγήσει τη σύντροφο του στη πόρτα του ψυχολόγου, για να τη πείσει πως το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό της ,δε θα διστάσει ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση να πει ψέματα για να φανεί θύμα.
Τα χαρακτηριστικά της απατημένης συντρόφου είναι ,έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτοσεβασμού, η μη αναγνώριση της αξίας της, καθώς βάλετε από κρίσεις πανικού που μπορούν να οδηγήσουν σε υστερία.
Η λύση είναι μια. . χωρισμός, είναι η μόνη διέξοδος για να ανακτήσει η γυναίκα τη χαμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό της ,να πάψει να αγωνιά κάθε λεπτό για το αν το ταίρι της λέει ψέματα,να σταματήσει να ψάχνει ,γιατί δυστυχώς θα ανακαλύψει και άλλα πράγματα που δε θα της αρέσουν.
Μόνο έτσι θα έχουν αποτέλεσμα οι συνεδρίες με το ψυχολόγο. . Παίρνοντας ρηξικέλευθες αποφάσεις η ίδια για το καλό της ζωής της.
Χριστίνα Βάιλα
Ψυχολόγος

Leave A Reply

Your email address will not be published.