Α.Τσίπρας σε Τούρκους: «Μοιάζουν πολύ οι λαοί μας, έχουμε κοινό πολιτισμό» – Προς νέα εθνική ήττα – «Ισοπεδώνει» την ιστορία

0 9.699

Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, προχωρώντας σε δηλώσεις που μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε πως οι λαοί Ελλάδας και Τούρκίας «μοιάζουμε πολύ» και πως «έχουμε κοινό πολιτισμό». Για τον πολιτισμό που διεκδικούν οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια μιλάει ο κ.Τσίπρας;

Σφαγές, διωγμοί, πολεμοι και ανελέητη προπαγάνδα είναι τα θεμέλια των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πώς μπορεί ένας Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει λόγο για κοινό πολιτισμό με την Τουρκία, την στιγμή που η Άγκυρα διεκδικεί τη Θράκη μας και το μισό Αιγαίο;

Οι δηλώσεις του Τσίπρα ανοίγουν το δρόμο για νέες προκλήσεις στην Άγκυρα, καθώς «κοινός πολιτισμός» σημαίνει υπολλείμματα «τουρκικού πολιτισμού» σε Ελληνικά εδάφη. Στα εδάφη που χύθηκε το αίμα χιλιάδων Ελλήνων για την διατήρηση του ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμού.

Καλό θα ήταν ο κ. Πρωθυπουργός να σκέφτεται πριν μιλήσει γιατί το μόνο που κατάφερε είναι να «τρίζουν» τα κόκκαλα των προγόνων μας. Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα!

Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και πιο προσωπικά, για τον παππού του που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και για το πόσο μοιάζουν οι δύο λαοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός.

Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε από το τουρκικό δίκτυο TGRT News ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, που ολόκληρη θα μεταδοθεί την Κυριακή.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού», ανέφερε.

«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Ετσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More