Αφού υπέγραψε την προδοσία των Πρεσπών– Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

0 9.479

Την παραίτησή της από υπουργός Τουρισμού αναμένεται να υποβάλλει σήμερα Παρασκευή (03/05) η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, καθώς η Ελλάδα πια δεν «χωράει» τους ΣΥΡΙΖΑίους και στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κορυφαία υπουργός έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργός για την πρόθεσή της να αφήσει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού, με στόχο να αφιερωθεί στη μάχη των Ευρωεκλογών 2019, όπου θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η κ. Κουντουρά είχε συζητήσει το ενδεχόμενο παραίτησης πριν το Πάσχα, ωστόσο, λόγω του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, οι εξελίξεις πήραν… παράταση.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε ήθελε λίγο χρόνο για να βρει τον αντικαταστάτη της κ. Κουντουρά στο υπουργείου Τουρισμού καθώς, απαιτείται πρόσωπο κατάλληλο που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρ που έθεσε η Έλενα Κουντουρά τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού και να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία που χάραξε από το 2015 έως σήμερα, σπάζοντας τα κοντέρ στον τομέα του Τουρισμού.

Κουντουρά: Γιατί παραιτούμαι από υπουργός Τουρισμού

«Σήμερα υπέβαλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή μου από την θέση της Υπουργού Τουρισμού για να αφοσιωθώ στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη.

Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης.

Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία στον τουρισμό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους κλάδους, που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της.

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και πρέπει η φωνή της Ελλάδας να ακουστεί πιο δυνατά, και να αποκτήσει η χώρα μας ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More