Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

“Αν πάρετε S-400 ξεχάστε τα F-35”! Ηχηρή καρπαζιά στην Τουρκία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

0 7.229

Αν η Τουρκία προβεί στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 αυτό θα έχει αντίκτυπο στην συμμετοχή της στα κοινά προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο αφορά στην παραγωγή των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35. Το μήνυμα αυτό έστειλε προς την Άγκυρα ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ κατά την διάρκεια ομιλίας τους που έκανε στο Ίδρυμα Heritage.

“H Τουρκία έχει καλή φήμη ως μέλος της συμμαχίας των κρατών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς των F-35. To Κογκρέσο ασχολείται αυτή την στιγμή με αυτό το ζήτημα. Δεν νομίζω ότι λέω κάτι νέο, όταν δηλώνω εδώ ότι η Τουρκία εάν προχωρήσει στην αγορά σύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων, ενδεχομένως περιμένει ότι θα υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση , που αφορά την συμμετοχή της στα προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας. Αυτό νομίζω αφορά και τα F-35» υπογράμμισε ο Μίτσελ.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά από τις διαβεβαιώσεις Τσαβούσογλου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα F-35. Προφανώς οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν “καρότο και μαστίγιο” για την Τουρκία. Τα F-35 θα τα δώσουν αφού πάρουν όσα θέλουν από την Τουρκία, η οποία είναι μάλλον βέβαιο ότι μεταξύ F-35 και S-400 θα προτιμήσει τα πρώτα.

Source https://www.militaire.gr

Leave A Reply

Your email address will not be published.