Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

Ανοίγουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα για τα εμβόλια – Η αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί ψύχραιμα

0 7.473

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα (Telegraph, Daily Mail, Independent, Russia Today κ.α.), ερευνητές της Οξφόρδης χορήγησαν σε χιλιάδες μωρά στην Αφρική ένα νέο εμβόλιο κατά της φυματίωσης που επέφερε το θάνατο σε πιθήκους που συμμετείχαν σε δοκιμές.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα Indepedent, τα αποτελέσματα πάνω στα ζώα «διαστρεβλώθηκαν», προκειμένου να χορηγηθεί το εμβόλιο.

Κατά τα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες χορήγησαν σε 1.400 μωρά το πειραματικό φάρμακο, παρά το γεγονός ότι απεβίωσαν πέντε από τα έξι πειραματόζωα.

Το θέμα αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της βρετανικής επιθεώρησης «British Medical Journal», με τους ειδικούς να κάνουν έκκληση για αυστηρότερους κανόνες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα διεξάγεται σε ζώα.

Οι ερευνητές της Οξφόρδης δέχθηκαν δριμεία κριτική για «επιλεκτική χρήση των επιστημονικών τους στοιχείων.

Τα μωρά από τη Νότια Αφρική-ευτυχώς-δεν υπέστησαν κάποια παρενέργεια από το εμβόλιο – MVA85A- το οποίο όμως δεν τα προστάτευσε από τη φυματίωση.

Τίθεται λοιπόν το εξής ζήτημα:

Φυσικά δεν είναι όλα τα εμβόλια «κακά»! Ωστόσο, αναρωτιόμαστε αν τηρούνται πράγματι οι προϋποθέσεις, προκειμένου τα όποια εμβόλια να είναι κατάλληλα για τον ανθρώπινο οργανισμό και να μην προκαλούν τις όποιες παρενέργειες, μαζικά ή μεμονωμένα.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία.

Οι ακραίες φωνές που, από την μία κάνουν λόγο για «εμβολιοφοβία», από την άλλη απορρίπτουν όλα τα εμβόλια, πρέπει να σταματήσουν και να υπάρξει σωστή και ψύχραιμη ενημέρωση για τα εμβόλια που κυκλοφορούν και πόσα από αυτά προστατεύουν πράγματι έναντι ασθενειών.

«Πρέπει να αναπτύξουμε καλύτερες και μεθοδικότερες κινήσεις, προκειμένου να είμαστε σίγουροι πότε ένα φάρμακο είναι κατάλληλο για χρήση στους ανθρώπους και το πιο σημαντικό ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ», δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Malcolm Macleod, με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα.

Source http://www.el.gr/

Leave A Reply

Your email address will not be published.