Άνοιξαν πυρ τα τουρκικά πολεμικά πλοία έξω από την Κύπρο: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Εxxon Mobil

0 10.344

Oι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού στην Κύπρο, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» και εντελώς «τυχαία» σήμερα που η Exxon Mobil θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στον «Γλαύκο» στο βυθοτεμάχιο 10

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες το βράδυ τα Στενά του Βοσπόρου για να λάβουν μέρος στην σημερινή αποστολή στα ανοιχτά του κόλπου του Ξηρού ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ζωντανά τις βολές.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για προβολή ισχύος του τουρκικού Ναυτικού καθώς η Άκγυρα έχει δηλώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.Κατά το χθεσινό σκέλος της άσκησης εκτοξεύτηκαν από φρεγάτες drones Σισμέκ 1 που έχουν ταχύτητα 720 χλμ την ώρα και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 45 λεπτά. Τα Σιμσέκ 1 χτύπησαν υποβρύχια που με βάση το σενάριο ήταν υποβρύχια τρομοκρατών . Επίσης ελικόπτερα του στρατού ξηράς απογειώθηκαν από το Ντάλαμαν και προσγειώθηκαν πάνω σε φρεγάτες.

Στο μεταξύ τουρκικές ιστοσελίδες, σχολιάζουν ότι το γραφικό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την Κύπρο τουρκική αποτελεί μήνυμα της Τουρκίας προς Έλληνες και Ελληνοκύπριους.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More