Απαγορεύουν γραπτή αναφορά στο όνομα του Χριστού – Τη θεώρησαν «προσβλητική»

0 9.355

Την αρνητική απάντηση του Σουηδικού Γραφείου Μεταφορών εισέπραξε ένας άντρας που ήθελε να εκδηλώσει την λατρεία του προς τον Ιησού Χριστό με τη σχετική τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφορίας καθώς σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία απαγορεύονται οι τροποποιημένες πινακίδες που έχουν να κάνουν με θρησκεία.

Ο άντρας, ονόματι Cesar Kisangani Makombe, ήθελε η πινακίδα κυκλοφορίας του να αναγράφει «Christ» όμως έλαβε την αρνητική απάντηση της υπηρεσίας Μεταφορών. «Ο συνδυασμός της πινακίδας που αιτηθήκατε μπορεί να εκληφθεί ως προσβλητικός», ανέφερε η αρμόδια Αρχή στην απόφασή της, σύμφωνα με τη σελίδα Göteborg Direkt.

«Όλες οι δυτικές χώρες λένε ότι είναι Χριστιανικές. Στην Σουηδία, υπάρχουν πολλές εκκλησίες και έχουμε και σταυρό στην εθνική σημαία. Όταν, όμως, θες να δείξεις ότι είσαι Χριστιανός, λένε όχι επειδή είναι προσβλητικό. Δεν το κατανοώ αυτό», δήλωσε από τη μεριά του στο ίδιο μέσο, ο ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Σουηδικού Γραφείου Μεταφορών, το προβληματικό γεγονός είναι η θρησκευτική σύνδεση.

«Αρνούμαστε οποιεσδήποτε λέξεις που πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλέσουν προσβολή. Μεταξύ άλλων, λέμε όχι σε οτιδήποτε έχει θρησκευτικούς υπαινιγμούς, ανεξάρτητα από το τι είναι. Πρόκειται για μια συνεπή άποψη από την πλευρά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Cesar Kisangani Makombe δοκίμασε ακόμη να αιτηθεί για πινακίδα που θα γράφει «Jesus», δηλαδή Ιησούς. Ωστόσο και πάλι εισέπραξε αρνητική απάντηση. Στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, η λέξη «Christ», όπως και το «God» (Θεός) και παρόμοιας θεματολογίας λέξεις, βρίσκονται στη λίστα των απαγορευμένων λέξεων, όπως αναφέρει το Nyheter Idag.

Δεν υπάρχει δικαίωμα ένστασης στην απόφαση του Γραφείου Μεταφορών.

«Ως Χριστιανοί, δεν πρέπει να διεξάγουμε πόλεμο με τις καθεστηκυίες δυνάμεις, αλλά πρέπει να προσευχηθούμε γι’ αυτούς», περιορίστηκε να δηλώσει ο Cesar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More