Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

Απειλούν τη Β.Ήπειρο τα Τίρανα: Επί ποδός οι αλβανικές αρχές για το μνημόσυνο του ήρωα Κατσίφα – Αλβανοί έκαψαν την ελληνική σημαία

0 10.674

Συνεχίζεται η πίεση κατά των Βορειοηπειρωτών από το αλβανικό καθεστώς, ενόψει του 40ημερου μνημοσύνου του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, και στο οποίο θα μεταβούν εκ νέου δεκάδες πατριώτες.

Οι αλβανικές αρχές έχουν στοχοποιήσει άτομα, ενώ αναμένεται η απαγόρευση εισόδου στο κρατίδιο να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερα άτομα. Σε ένα νέο κρούσμα αλβανικού εθνικισμού, Αλβανοί έκαψαν την ελληνική σημαία.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Εισαγγελία Αργυροκάστρου ανακοίνωσαν εμπάργκο στα σύνορα για περίπου 60 Έλληνες πολίτες που καταγράφηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια.

Ο αριθμός των 60 ατόμων θα αυξηθεί, καθώς οι δομές έρευνας εγκλημάτων, όπως η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κρατική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αργυροκάστρου εργάζονται για εντοπισμό Ελλήνων που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια και δεν επιτραπεί η είσοδός τους στην Αλβανία.

Οι «Έλληνες εθνικιστές” αναμένεται να επιστρέψουν στις 8 Δεκεμβρίου 2018, για να το 40ήμερο μνημόσυνο του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, αναφλερει αλβανικό δημοσίευμα.

Τα ονόματα όλων αυτών των ατόμων έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων της Αλβανίας, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στην αλβανική επικράτεια.

Απαγόρευση εισόδου και στην Κύπρια Ευρωβουλευτή

Στις 10 Νοεμβρίου 2018, η Αλβανία εξέδωσε έναν κατάλογο ονομάτων Ελλήνων οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ανεπιθύμητοι- Persona non grata, μεταξύ αυτών ήταν και η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, που συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Βουλιαράτες.

Ο Γκλεβίν Ντερβίστι, σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, δήλωσε στις 10 Νοεμβρίου 2018, ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρια Ευρωβουλευτή, ήρθε μετά από την συμπεριφορά της Ευρωβουλευτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θεωρεί ότι η εκδήλωση στους Βουλιαράτες είχε ενορχηστρωθεί για να αμφισβητηθεί η κρατική ασφάλεια στην αλβανική επικράτεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς θα βρίσκονται ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι ειδικές δυνάμεις RENEA.

ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Στα αλβανικά κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζεται ένα σύντομο βίντεο που δείχνει δύο μασκοφόρους να καίνε την ελληνική σημαία. Στο σημείωμα που παρατίθεται γράφει ‘χαιρετισμούς στους Αλβανούς από τη νότια Αλβανία’, δηλαδή από τη Βόρειο Ήπειρο, όπου εκεί υπάρχει -σε πόλεις και χωριά- η ελληνική σημαία.

Το βίντεο αναφέρεται ως ‘Viral’ από την ‘AlbanianViral’ με 54 κοινοποιήσεις και περίπου 10 χιλιάδες προβολές.

«Την βρίσκουν», οι Αλβανοί, φαίνεται, με την ελληνική σημαία, κυρίως αυτοί που έχουν μεγαλώσει ή ζήσει στην Ελλάδα- όταν η διαφορετικότητα εκφράζεται με αντιθέσεις και ακραίες συμπεριφορές.

Pershendetje Albania Viral Shqipe deri ndhe pershendtje gjith shqiptarve ku do qe ndodhen nga jugu i Shqipris.

Δημοσιεύτηκε από Albania Viral στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Leave A Reply

Your email address will not be published.