Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

Αρχική ΑΜΥΝΑ Κατατέθηκε η ΕΔΕ για την αιχμαλωσία των 2 στρατιωτικών μας

0 9.917

Ολοκληρώθηκε, κατατέθηκε στο ΓΕΕΘΑ και αξιολογείται, η ΕΔΕ για την υπόθεση αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους. Η πρώτη αίσθηση που υπάρχει για τα όσα περιλαμβάνει η ΕΔΕ, είναι πως τα πιο ενδιαφέροντα από τις καταθέσεις που υπάρχουν είναι αυτά που έχουν ειπωθεί από τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη φορά που κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ, το ΓΕΕΘΑ το επέστρεψε μαζί μ΄ ένα ερωτηματολόγιο 14 σελίδων. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν προκύπτει ότι οι πολλές ερωτήσεις που είχε υποδείξει το ΓΕΕΘΑ δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς.

Έχουν περάσει ήδη 161 ημέρες από την σύλληψη των στρατιωτικών μας. Δυστυχώς ουδείς μπορεί να είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η ένταση που επικρατεί στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα που ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη ,δυστυχώς ενδέχεται να ΄χει επίτπωση στην εξέλιξη της δικής μας υπόθεσης. Αν ο Ερντογάν επιμείνει και δεν απελευθερώσει τον πάστορα, είναι δύσκολο να προχωρήσει στην απελευθέρωση των στρατιωτικών μας. Αν πάλι υποχωρήσει και δώσει τον Μπράνσον στην Ουάσινγκτον πιθανόν να θελήσει να “ισοφαρίσει” την ήττα κάνοντας επίδειξη δύναμης με τη συνέχιση της παράνομης κράτησης των Ελλήνων.

Όπως και να ΄χει θα πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις με κάθε τρόπο προς την τουρκική πλευρά ώστε να “τρέξουν” τουλάχιστον οι δικαστικές διαδικασίες.

Βέβαια, είναι νομίζουμε πλέον καιρός, 161 ημέρες μετά από το μέγα φιάσκο να αναζητηθούν και να προσωποποιηθούν οι ευθύνες. Το προσωπικό του ΣΞ “βράζει”, διαπιστώνοντας ότι για το απίστευτο που συνέβη δεν έχει “ανοίξει μύτη”. Το μήνυμα που λαμβάνουν τα στελέχη προφανώς δεν είναι το καλύτερο.

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Your email address will not be published.