Αργά ,Βαριά Λεβέντικα χτύπησε το Τσαρούχι του Τσολιά στην 5η Λεωφόρο ( video)

0 9.432

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κέρδισε και πάλι το θερμό χειροκρότημα, εντυπωσιάζοντας με το αγέρωχο βήμα και την επιβλητική παρουσία, καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος της Κέρκυρας, που πλημμύρισε την 5η Λεωφόρο με την μοναδική μουσική της.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διοργανώνει κάθε χρόνο την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, ενώ καλωσόρισε επίσημα στη Νέα Υόρκη τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς και επέδωσε από έναν Σταυρό σε καθένα από τα μέλη της αποστολής.

«Αν λείψουν οι Εύζωνες, η εικόνα της παρελάσεως υφίσταται σημαντική αλλοίωση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος, διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στον Αρχιεπίσκοπο, όπως και ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Ροδόλφος Δημητρόγλου.

Αναφερόμενος στην Επανάσταση του 1821 ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα εκπληκτικό τόλμημα το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως ένα μοναδικό γεγονός για το οποίο η λέξη θαύμα δε φτάνει να το χαρακτηρίσει», προσθέτοντας ακόμα και ότι αποτελεί «την αποθέωση του ηρωισμού και της ευφυΐας».

«Το 1821 είναι δείγμα του τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στη συμβολή και της Εκκλησίας

Εύζωνες και Φιλαρμονική Μάντζαρος στην Παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Η Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος της Κέρκυρας και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην Παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης…Περισσότερα στο: bit.ly/2Zb9i04Φιλαρμονική Εταιρία ΜάντζαροςΠροεδρική Φρουρά – Μνημείο Αγνώστου ΣτρατιώτηVideo: Xristodoulos Athanasatos

Δημοσιεύτηκε από Εθνικός Κήρυξ / The National Herald στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More