Δεν έχουν τέλος! Σε Ίμια και Κω συνεχίστηκαν οι προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο

1 9.417

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τους Τούρκους ψαράδες που δεν διστάζουν να ρίξουν τα δίχτυα τους μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τελευταία στη σειρά των επεισοδίων τα τρία που σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στα Ίμια και την Κω.

Τα πρώτα δύο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, συνέβησαν το Σάββατο όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για τουρκικά αλιευτικά που βρέθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα σε Κω και Ψέριμο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, οι Τούρκοι ψαράδες εμφανίστηκαν στην περιοχή στις 12:30 το μεσημέρι. Τελικά απόμακρύνθηκαν από το σημείο όταν είδαν το πλωτό του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο.

Ένα 24ωρο αργότερα συναγερμός σήμανε ξανά όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για τουρκικό αλιευτικό που αγκυροβόλησε βόρεια της Καλόλιμνου και έριξε τα δίχτυα του μέχρι τα Ίμια.

Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο το ανατολικό Αιγαίο έκανε πριν από λίγες ημέρες 36 ψαράδες να στείλουν εξώδικο στην κυβέρνηση ζητώντας προστασία των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

1 Comment
  1. Nikos says

    ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ,Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ,Ο ”ΕΛΛΗΝΑΣ” ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΤΟΦΟΒΙΑΣ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΙΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ,ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ …

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More