Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συριακό πυροβολικό και «πακέτο» μαχητικών βομβάρδισαν θέσεις εντός Ιορδανίας – Κυνήγι δίχως έλεος στα σύνορα -Οι πρώτες εικόνες

0 9.339

Συριακά μαχητικά και πυροβολικό βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών εντός εδάφους της Ιορδανίας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας να δηλώνει πως «είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας και το έδαφος μας».

Τα συριακά μαχητικά είχαν κάλυψη από αντίστοιχα ρωσικά που πραγματοποιούσαν αεροπορικές επιδρομές στην Daraa στις πόλεις Nasib και Om_Elmiathin.

Πακέτο συριακών MiG-29, Su-25, Su-34 βρίσκονται διαρκώς στην περιοχή βομβαρδίζοντας ανηλεώς θέσεις των ισλαμιστών.

Η Ιορδανία κατήγγειλε πως συριακά μαχητικά βομβάρδισαν την πόλη Al_Turat κοντά στα σύνορα με την Συρία ανεβάζοντας τους τόνους καταγγέλοντας κλιμάκωση από τηςν πλευρά της Δαμασκού.

Τα συριακά μαχητικά έπληξαν φάλαγγα των ισλαμιστών που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Aymen Safadi, δήλωσε πως συριακό πυροβολικό έπληξε με την σειρά του ιορδανικό έδαφος!

Ο Safadi είπε στους δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Έθνους.

Οι μάχες που διεξάγονται κατά μήκος των συνόρων μεταξύ συριακού Στρατού και ισλαμιστών ανταρτών είναι σκληρές. Δυστυχώς δεν δέχτηκαν την εκεχειρία όλες οι οργανώσεις με το παρακλάδι του ISIS στο συριακό Γκολάν να οχυρώνεται και να ετοιμάζεται για σύγκρουση.

Βρέθηκε το πτώμα του «Fallujat Huran» του Αρχηγού Muhammed Almuhameed, ο οποίος αρνήθηκε την εκεχειρία δηλώνοντας πως προτιμά τον θάνατο παρά την ατίμωση. Και έτσι σκοτώθηκε.

Ταυτόχρονα, έρχονται στην δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας.

Ο Συνταγματάρχης, Nizal Ali Fandi, Διοικητής της 9ης Μεραρχίας ήταν ο πρώτος που πάτησε στο συνοριακό πέρασμα Nassib μαζί με ένα άρμα μάχης Τ-72 που έφερε την ονομασία «Η Κόρη του Ευφράτη»

Ρωσο-συριακές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή και ύψωσαν την συριακή σημαία.

Τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν γεμίσει με μαχητές του FSA και όχι μόνο….

Δείτε Βίντεο


Leave A Reply

Your email address will not be published.