Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελεσίγραφο Χ.Ακάρ σε Ελλάδα: Aπαιτεί αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου!

0 9.899

Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έστειλε τελεσίγραφο κατά της Ελλάδας. Ο Χ .Ακάρ απαίτησε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Η στρατικοποιηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων» δήλωσε ο Χ.Ακάρ.

Και συνέχισε:

«Από τον Έλληνα ομόλογό μου – στα πλαίσια των καλών και ειλικρινών σχέσεων μας – περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και σε αυτό το ζήτημα».

“Το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες έχουν ξεκάθαρα παραβιαστεί με την στρατικοποίηση των μη-στρατιωτικών νησιών.

Αυτές οι παραβιάσεις έρχονται σε αντίθεση με τις Συνθήκες και δεν είναι συμβατές με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας.

Περιμένω να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και όλα αυτά να σταματήσουν.

Εμείς είμαστε υπέρ των καλών γειτονικών σχέσεων.

Το ίδιο περιμένουμε και από τους γείτονες μας.

Στα πλαίσια του δημιουργικού και ειλικρινούς διαλόγου και στα πλαίσια των καλών σχέσεων μας περιμένω από τον Έλληνα ομόλογο μου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το ζήτημα αυτό όπως και τα άλλα ζητήματα».

Ουσιαστικά ο πρώην Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θέτει το ζήτημα της πλήρους αποστρατικοποίησης των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Να σημειωθεί πως η δήλωση αυτή αναπαρήχθη άμεσα από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και μάλιστα ως «έκτακτη επικαιρότητα».

Loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.