ΕΚΤΑΚΤΟ: Το «Fatih» ετοιμάζεται να τρυπήσει στην κυπριακή ΑΟΖ! – Συναγερμός στην Αθήνα

0 9.516

Η Άγκυρα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, ένα δεκαήμερο μετά την εισβολή του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής» (Φατίχ).

Φαίνεται να έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για γεώτρηση. Εξελίξεις οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες των κυπριακών Αρχών.

Όπως αναφέρει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος» ενώ τις προηγούμενες ημέρες τα τρία πλοία υποστήριξης, Sancar (Sophie Siem), Korkut (Siem Louisa) και Altan (Siem Sasha), έκαναν τα δρομολόγια από το λιμάνι Αττάλειας μέχρι και το γεωτρύπανο και αντίστροφα άδεια, χωρίς να μεταφέρουν εξοπλισμό, από την Κυριακή -αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ»- άρχισε να μεταφέρεται κάποιος εξοπλισμός στο γεωτρύπανο.

Κινήσεις που αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για γεώτρηση.

Στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός καθώς μια τέτοια ενέργεια ισοδυναμεί ουσιαστικά με κήρυξη πολέμου, τουλάχιστον έτσι θα πρέπει να το εκλάβουν στην ελληνική πλευρά διότι άλλο περιθώριο «να κάνουμε πως κοιμόμαστε» δεν υπάρχει.

Εάν η Άγκυρα προχωρήσει σε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ τότε επί της ουσίας ακυρώνει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι ελληνικές ΕΔ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και επαφίεται στην πολιτική ηγεσία η τελική απόφαση για το αν η Ελλαδα θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο στη νέα εισβολή του τρίτου «Αττίλα».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More