Έλληνας Στρατηγός: «Μας φοβούνται οι Τούρκοι, δεν θα τολμήσουν να συγκρουστούν»

0 9.595

Ο Στρατηγός Ζαμπετάκης Γιώργος μίλησε στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα που απασχολούν έντονα την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό.

Ο κύριος Ζαμπετάκης μίλησε για τον κακό σχεδιασμό και την απαξίωση που υφίσταται η χώρα στα εθνικά ζητήματα,” Έχει ξεχαστεί η αξιοσύνη δεν έχουμε ένα όργανο που θα χαράξει στρατηγική και εξωτερική πολιτική. Κινδυνεύουμε από παντού κινδυνεύουμε από την απαξίωση όλων των θεσμών που είχαμε από αρχαιοτάτων χρόνων ως λαός.Πρέπει να κοιτάξουμε που θα πάμε, να θέσουμε άξονες ανάπτυξης για την χώρα στο μέλλον, η απαξίωση του πατριωτισμού και των ενόπλων δυνάμεων είναι πολύ κακό”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Μακεδονικό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι “Πρόκειται για κακή η συμφωνία και πρέπει να μας απασχολεί όχι το όνομα των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία αλλά το θέμα του αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας του Μακεδόνα και της γλώσσας. Να μην μπορεί αύριο ο Σκοπιανός να αυτοπροσδιορίζεται ως Μακεδόνας και να μην υπάρχουν και τα ζητήματα των μακεδονικών προϊόντων στο να προσδιορίζονται ως Μακεδονικά και να υπάρχει σύγχυση με αυτά των Σκοπίων”.

Για το αν θα έχουμε θερμό επεισόδιο μεταξύ των χωρών Ελλάδας Τουρκίας υπογράμμισε ότι “Έχω την εντύπωση ότι δεν θα υπάρξει επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, καθώς το διεθνές σύστημα δεν θέλει κάτι τέτοιο. Πρέπει να χουμε το νου μας ωστόσο γιατί είναι πιθανόν να υπάρξει ατύχημα οποιαδήποτε στιγμή.”

Στην συνέχεια ο στρατηγός Ζαμπετάκης μίλησε για την Τουρκία λέγοντας ότι “η οικονομία των Τούρκων στηρίζεται στην αμυντική τους βιομηχανία. Εν αντίθεση με εμάς που προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που έχει το κράτος. Ωστόσο έχουμε από τα καλύτερα ναυτικά στην Ελλάδα, πρέπει όμως να εξοπλιστούμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερο σχεδιασμό σχετικά με την εξωτερική πολιτική για καλύτερο αποτέλεσμα. Μας φοβούνται οι Τούρκοι και πρέπει να οργανωθούμε”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More