Φόρος τιμής στον μεγάλο Ελληνα Ίωνα Δραγούμη

0 9.554

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε (για 36η χρονιά) η εκδήλωση μνήμης

Για 36η συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε ο Ιων Δραγούμης στο σημείο όπου δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1920.

Στην ιστορική πλέον λευκή στήλη (Βασ. Σοφίας 77, έναντι «Χίλτον») η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων, με μια σειρά από ομιλίες, απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Ελληνα αγωνιστή και φιλόσοφο και διατράνωσε την απόφαση των μελών της να υπερασπιστούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, που ο Δραγούμης και οι συναγωνιστές του ελευθέρωσαν με αίμα και θυσίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στο βαρύ κλίμα των ημερών για την εθνική τραγωδία της απώλειας τόσων συνανθρώπων μας. Την ευθύνη του συντονισμού είχε ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος.
Ομιλητές, ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γεώργιος Δημητρούλιας.

Στεφάνια κατέθεσαν οι Βασ. Στυλιανέσης (ιστότοπος «Αιώνια Ελληνική Πίστις»), Ελίνα Μαστέλλου – Γιαννάκενα (εκδόσεις Πελασγός), Δημ. Γερογιάννης (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ «Ναπ. Ζέρβας»), Οθων Φλωράτος (Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Ερευνών «Ιων Δραγούμης»), Γεώργιος Δημητρούλιας (δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας), Ιωάννης Γιαννάκενας (Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων).Πεισίστρατος Ταρναράς και Φάνης Καλαφατάκης εκ μερους του Εθνικού Μετώπου
Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας και τον εθνικό ύμνο.
Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο μέρος της «Γιορτής του Ιωνος 2018», που θα ολοκληρωθεί όπως κάθε χρόνο με την ημερίδα-φεστιβάλ, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More