Για δέσιμο! Θα βγάζουν εισιτήριο και οι… σκύλοι

1 10.098

Μπορεί να μην έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα με τη λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας εξαιτίας των δυσλειτουργιών με τις πύλες του μετρό, αλλά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζονται να λύσουν το ζήτημα με τους τετράποδους επιβάτες! Τουλάχιστον με τους σκύλους, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί τι θα ισχύει για τις γάτες ή τα άλλα κατοικίδια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες εκδίδεται υπουργική απόφαση η οποία θα προβλέπει ότι όσοι μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς με σκύλο θα πληρώνουν διπλό εισιτήριο! Η φημολογία κυκλοφορεί εδώ και ημέρες στα γραφεία του ΟΑΣΑ και αρκετοί θεωρούν πως είναι αστείο. Oμως πρόκειται για απόφαση που έχει λάβει η ηγεσία του οργανισμού, με τη θετική γνώμη του υπουργείου Υποδομών.

Oπως προαναφέρθηκε, δεν είναι γνωστό αν θα καλύπτει μόνο τους σκύλους ή θα πρέπει να πληρώνουν το αντίτιμο του 1,40 ευρώ και τα υπόλοιπα κατοικίδια! Ούτε είναι γνωστό αν θα κληθούν οι ιδιοκτήτες των σκύλων να τους βγάλουν και προσωποποιημένες κάρτες, ώστε να αποφεύγουν τις ουρές στα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων κατά τις ώρες αιχμής.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης; Η κατάσταση είναι μεικτή, όπως μας ενημερώνουν οι φιλόζωοι. Στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις χωρίς χρέωση μέχρι δύο κατοικίδια, πάντα με λουράκι ή στο ειδικό κλουβί. Ομως, δεν μπορούν να σε ακολουθούν στα εστιατόρια, εκτός και αν είναι σκύλοι συνοδείας (π.χ. για τυφλούς).

Αρκετές εταιρίες λεωφορείων στη Βρετανία επιβάλλουν την πληρωμή εισιτηρίου για τα κατοικίδια. Στο Παρίσι οι μικροί σκύλοι (που ταξιδεύουν στο ειδικό κλουβί) δεν χρεώνονται με εισιτήριο, αλλά οι ιδιοκτήτες μεγαλύτερων σκύλων πληρώνουν ειδικό κόμιστρο. Στη Μαδρίτη υπάρχουν περιορισμοί για τις ώρες (δεν επιτρέπεται η είσοδος κατά τις ώρες αιχμής) χωρίς να επιβάλλεται κόμιστρο.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο μοντέλο σκέφτεται να εφαρμόσει το υπουργείο Υποδομών. Οι πληροφορίες μας, όμως, κάνουν λόγο για χρέωση που θα επιβάλλεται σε όσους χρησιμοποιούν το μετρό με σκύλο (όχι συνοδείας). Η απώλεια εσόδων που έχει σήμερα ο ΟΑΣΑ από τους λαθρεπιβάτες δεν μπορεί, πάντως, να αναπληρωθεί από τους φιλόζωους επιβάτες του μετρό.

1 Comment

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More