Η εξέλιξη της πεταλούδας στον ανθρώπινο νου

0 9.177

Είναι γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι δεν κατάφεραν να ανοίξουν τα φτερά τους. Πολλές φορές δεν ευθύνεται η ζωή, αλλά ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε, ο εαυτός μας είναι ο μοναδικός υπεύθυνος.
Άνθρωποι γεμάτοι απωθημένα, που η δειλία τους απέτρεψε από την προσπάθεια για το καλύτερο. Βαδίζοντας στο δρόμο της ενηλικίωσης με τραύματα που δεν επουλώθηκαν και έγιναν ενήλικες πληγές, αγνοώντας το δίδαγμα της πεταλούδας που συμβολίζει την αλλαγή και ότι νέο περιμένει να αναμετρηθεί μαζί μας.
Μια προνύμφη είναι άσχημη, κανένας δεν τη θέλει, κατασπαράζει τα πάντα, και ας προετοιμάζεται παράλληλα να ωριμάσει σε χρυσαλίδα, με τελικό στάδιο να μεταμορφωθεί σε ένα από τα ομορφότερα έντομα, αποτελεί κάτι μαγικό στο βασίλειο της μητέρας φύσης. Έχει απόλυτη ταύτιση με την ανθρώπινη ψυχοσωματική εξέλιξη, βρεφικό στάδιο, παιδική και εφηβική ηλικία, πρώιμη και μέση ενήλικη, με τελευταίο το γήρας.
Αυτά τα στάδια είναι η ευκαιρία του νου να φτάσει στο ανώτατο πνευματικό επίπεδο, το μεγαλύτερο σφάλμα είναι η παραίτηση, ποτέ δεν είναι αργά για βελτίωση και εσωτερική τροφή. Η ζωή μας, ανήκει αποκλειστικά σε εμάς, η αρχή και το τέλος κατοικούν μόνο στο μυαλό μας.
Πολλοί απελπίζονται, νομίζουν πως χάθηκαν όλα, είναι λάθος, γιατί η δύναμη κρύβεται στην επιθυμία, οι εμπειρίες είναι το ισχυρότερο κίνητρο, ικανές να ωθήσουν σε θεμέλια νέων στόχων.
Μερικοί θα χλευάσουν την τόλμη, άλλοι θα την μιμηθούν, εσύ δεν φταις, αυτοί που κρίνουν αρνητικά επέλεξαν η δική τους ζωή να παραμείνει στο στάδιο της προνύμφης. Μοναδικός συνοδοιπόρος ο εαυτός σου, και αυτό γιατί η Ψυχή μας είναι πολύτιμη, πρέπει να τη διαφυλάξουμε ώστε να κρατηθεί όσο πιο αγνή γίνεται.
Η λέξη Ψυχή σημαίνει Πνοή, παράγωγο του ρήματος Ψυχώ δηλαδή Αναπνέω. Προστάτης των εμπόρων, και των ταξιδιωτών, με την ιδιότητα της διδασκαλίας να κυριαρχεί καθώς και η συσχέτιση της με το Θεό Ερμή ως ψυχοπομπός, αφού σαν Αγγελιοφόρος Θεών και θνητών έχει βαθύτερη ερμηνεία διότι μεταφέρει μηνύματα στο νου.
Μυθολογικά ο Έρωτας γιος της θεάς Αφροδίτης ερωτεύεται παράφορα την Ψυχή, ήταν τόσο όμορφη με τα φτερά πεταλούδας που επισκίαζε ακόμα και την ίδια τη Θεά. Είναι συνδεδεμένη με την πνευματική μεταμόρφωση του ανθρώπινου νου, τη νέα αρχή, την αλλαγή, ας εκτιμήσουμε τα δικά μας φτερά, δείχνοντας ανωτερότητα σε ότι μας πόνεσε, είναι πιο εύκολο να πετάξουμε.

Χριστίνα Βάιλα
Ψυχολόγος

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More