Και όμως η Κύπρος δεν πέφτει μακριά …Εντυπωσίασαν τα Κομάντο της 31ης ΜΕΕΔ στην «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2019»

1 9.355

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου η 3η Φάση της άσκησης «Αργοναύτης 2019» η οποία αφορά στην εφαρμογή του ΕΕΣ «ΤΕΥΚΡΟΣ», με σενάριο την λήψη πληροφορίας για ύπαρξη σοβαρού ναυτικού ατυχήματος στην ανοιχτή θάλασσα.

Διεξάγεται κάθε χρόνο η άσκηση Αργοναύτης, προκειμένου οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να διατηρήσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους υψηλό. Κατά την άσκηση, εφαρμόζονται και δοκιμάζονται τα εθνικά σχέδια «Νέαρχος» και «Τεύκρος» καθώς και το σχέδιο «Εστία».

«Το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, συνέχισε, αφορά στην υποδοχή άμαχου πληθυσμού και τον επαναπατρισμό του και τα σχέδια «Νέαρχος» και «Τεύκρος» τις ενέργειες για αντιμετώπιση αεροναυτικού ατυχήματος.

. Από την Ελλάδα συμμετέχει η φρεγάτα «Έλλη», αεροσκάφος C130 και μοίρα αλεξιπτωτιστών. Από Γαλλία, η φρεγάτα Guepratte, από την Βρετανία συμμετείχε το καταδρομικό Ντάνκαν, το ελικόπτερο Lynx και ακόμα ένα.

Εκ μέρους των ΗΠΑ, έλαβε μέρος ένα αποβατικό πλοίο ταχείας μεταφοράς Yuman και ένα αεροσκάφος αεροναυτικής συνεργασίας. Η Γερμανία συμμετείχε με ένα αεροσκάφος αεροναυτικής συνεργασίας και από Το Ισραήλ έστειλε στην Κύπρο πυραυλάκατο και τέσσερα περιπολικά πλοία.

ΤΟ ΚΣΕΔ είναι ο συντονιστής της δεύτερης και της τρίτης άσκησης που περιλαμβάνουν ναυτικό και αεροπορικό ατύχημα. Η περιοχή της άσκησης είναι νότια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ και εκτείνεται στα 260 τετραγωνικά ναυτικά μίλια.

1 Comment
  1. […] post Και όμως η Κύπρος δεν πέφτει μακριά …Εντυπωσίασαν τα Κ… appeared first on […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More