Κάηκε ναός, σώθηκαν μόνο τα βιβλία της Βίβλου.

0 9.219

Μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε εκκλησία της πόλης Γκραντβιού στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες που κλήθηκαν επί τόπου να σβήσουν τη φωτιά, οι φλόγες ήταν τεράστιες και οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο σημείο τόσο υψηλές, που και οι ίδιοι ορισμένες στιγμές έκαναν πίσω για να μη θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Οταν τελικά κατάφεραν να τη σβήσουν και να εισέλθουν στο εσωτερικό της απανθρακωμένης εκκλησίας, δεν πίστευαν στα μάτια τους: Οπως μετέδωσε χαρακτηριστικά το CNN, ανάμεσα στα αποκαΐδια και τα κατεστραμμένα αντικείμενα της εκκλησίας βρίσκονταν καμιά δεκαπενταριά αντίτυπα της Βίβλου, τα οποία ήταν εντελώς άθικτα, ενώ δεν είχε καεί ούτε ένας ξύλινος σταυρός της εκκλησίας! «Στο μυαλό μας περιμέναμε ότι όλα θα ήταν καμένα, στάχτη.

Ούτε μια Βίβλος δεν είχε καεί ούτε ένας σταυρός δεν είχε καταστραφεί» έγραψαν αργότερα στην επίσημη σελίδα του πυροσβεστικού τμήματος στο facebook οι πυροσβέστες, ανεβάζοντας παράλληλα τις φωτογραφίες από το εσωτερικό της καμένης εκκλησίας με τις άθικτες Βίβλους και τους σταυρούς. Το γεγονός βέβαια προκάλεσε εύλογα συζητήσεις, με πολλούς να μιλούν για θαύμα.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More