Kαλώς τα φάγαμε από τις τράπεζες -Θρασύτατο non paper του ΠΑΣΟΚ, μνημείο ρεμούλας και λαμογιάς

0 9.482

Σε «παραλήρημα» το ΚΙΝ.ΑΛ. για τα δανεικά και… απλήρωτα

Με θράσος τα ρίχνει στο κράτος, που του μείωσε την επιχορήγηση, ενώ επιτίθεται και στον Γιώργο! Τι λέει για τις τράπεζες

Με ένα θράσος που επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει καταλάβει γιατί ο ελληνικός λαός το… εξαφάνισε πολιτικά, αλλά και τι θα κάνει έτσι και ξαναμπεί στο γκουβέρνο ως εταίρος, πήρε θέση για τα χρέη του στις τράπεζες. Μάλιστα, συγκρίνει τα θαλασσοδάνειά του με τα λεφτά που δόθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σαν να λέει «καλώς τα φάγαμε από τις τράπεζες»!

Αντί να απολογηθεί το κόμμα, που τόσο το ίδιο όσο και τα στελέχη του έκαναν «πάρτι» με μίζες και… χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων (όπως ομολόγησε πρόσφατα ο Τσουκάτος), και να παραδεχτεί ότι μεταξύ άλλων τα έτρωγε σε φιέστες και καμπάνιες, επιτίθεται στους πάντες.

Ακόμη και στον πρώην αρχηγό του, τον Γιώργο Παπανδρέου (αυτόν με τα πανάκριβα γυμναστήρια που είχε στήσει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και θα έστελναν επί Βενιζέλου το πόρισμα στον εισαγγελέα), ο οποίος το 2012 περιόρισε την κρατική επιδότηση. Μάλιστα, το… Κίνημα Αλλαγής ζητά και τα… ρέστα, λέγοντας ότι «το κράτος αφαιρεί από τα κόμματα τα χρήματα που δικαιούνται», κατηγορώντας το ότι εκείνο έκλεισε τη στρόφιγγα και τα έκανε αναξιόπιστα στις τράπεζες. Μάλιστα, το νέο… ΠΑΣΟΚ ζητά να τους αντιμετωπίσουν οι τράπεζες όπως τους πολίτες με τα «κόκκινα» δάνεια και φτάνει να μιλήσει για ληστρικά επιτόκια – έχοντάς τα νομοθετήσει ως κυβέρνηση!

Η αντίδραση

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ως «αστεία και εξοργιστική», την ώρα που ξεσπούσε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη.

Οπως είπε, «η περσινή καταβολή χρημάτων που δώσαμε ήταν περίπου 4.300.000 ευρώ, το σύνολο δηλαδή της επιχορήγησης που πήραν τα κόμματα. Η Ν.Δ. ζει αυτή τη στιγμή από τις συνδρομές των πολιτών […] και έχουμε κόψει κατά 76% τα λειτουργικά μας έξοδα». Η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, καταβάλλει τις δόσεις της «κανονικότατα και νομίζω ότι είναι ένα δείγμα και του πώς θα διαχειριστούμε, αν ο κόσμος μάς εμπιστευτεί με τη θετική ψήφο, τα δημοσιονομικά της χώρας».

Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. και την κυρία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι αυτή «επιβεβαίωσε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη είναι να ξαναπιάσουν την κουτάλα, να ρημάξουν ξανά τα δημόσια ταμεία», εστιάζοντας στα 200.000.000 ευρώ θαλασσοδάνεια, για τα οποία στελέχη της βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Τράπεζα Πειραιώς, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία», κατέθεσε και κέρδισε αγωγή σε βάρος της Ν.Δ. για τα θαλασσοδάνειά της, με την αξιωματική αντιπολίτευση, εν όψει και των εκλογών, να καλείται να δώσει πλήρη στοιχεία για το πώς τελικά εξυπηρετεί τα δάνειά της. Πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, η οικονομική εισαγγελέας ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων. Στον κατάλογο με τους εμπλεκομένους περιλαμβάνονται πάνω από 100 τραπεζικά στελέχη και εννέα ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. την περίοδο 2000-2011.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More