Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Αφγανών και Σύρων – Άγριοι ξυλοδαρμοί και εμπρησμοί

0 10.066

«Γης Μαδιάμ» τα έκαναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς Αφγανοί και Σύροι που διαμένουν στο Κέντρο «Φιλοξενίας Προσφύγων» (sic) στον Κατσικά Ιωαννίνων, καθώς ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ τους και επιδόθηκαν σε άγριους ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς.

Το βράδυ της παραμονής, στο «καυτό σημείο» του Κατσικά δεν υπήρχε σεκιούριτι, παρά μόνο… ένας στρατιώτης(!) που στάθηκε φυσικά αδύνατο να αποτρέψει τις συμπλοκές, οι οποίες κατέληξαν σε γενικευμένη σύρραξη!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Αφγανοί «μετανάστες» ξυλοκόπησαν βάναυσα τους Σύρους και τους άρπαξαν χρήματα και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, πυρπόλησαν έναν από τους οικίσκους όπου κατοικούν!

Στο Κέντρο έφτασαν οι… γνωστές ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που έβαλαν τέλος στις μάχες σώμα με σώμα, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής έσβησαν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί και σε άλλους οικίσκους, που διαθέτουν χώρους 35 τετραγωνικών για ύπνο, λουτρά και κουζίνα.

Τυπικά προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ερευνά ποιος ξεκίνησε τις συμπλοκές.

Τυπικά, γιατί όποιοι ένοχοι βρεθούν, εάν βρεθούν, δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πειθαρχικό μέτρο και φυσικά καμία απέλαση.

Ο μόνος περιορισμός που τους έχει ήδη επιβληθεί είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπουργός Εσωτερικών: “Έτοιμοι να δώσουμε την ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς.”

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης δήλωνε, μετά την τελετή απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε τρεις αλλοδαπούς αλιείς, ότι είναι πολύ σημαντικό να αποδώσουμε την ιθαγένεια και σε χιλιάδες άλλους αλλοδαπούς που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Υπογράμμισε δε ότι έχει ήδη κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής ιθαγένειας για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ευχήθηκε τέλος «το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων να αποτελέσει οδηγό ώστε η νέα χρονιά και το μέλλον να είναι το μέλλον μίας κοινωνίας αλληλεγγύης χωρίς αποκλεισμούς.»

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More