Μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Δαμασκό χωρίς την παραμικρή παρουσία της ελληνικής Πολιτείας!

1 166

Στην ελεύθερη Συρία πραγματοποιούνται εγκαίνια Ορθόδοξων Ναών τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία είναι απούσα, όπως πάντα ήταν απούσα από την υπεράσπιση των Ορθοδόξων Χριστιανών στη χώρα αυτή.

Παρά τις σφαγές από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους, η Χριστιανική κοινότητα αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να κρατήσει ζωντανή της θρησκεία στη χώρα αυτή με αρωγό τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Έτσι στην Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου γέροντος Παϊσίου του Έλληνα.

Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην συριακή πρωτεύουσα δεν έχει όμοιό του ούτε καν στην χριστιανική κατά τα άλλα Ελλάδα, η οποία προτιμά να κατασκευάζει… τζαμιά.

Όπως αναφέρει το dimpenews.com ο ναός ανεγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana και παρόντες κατά τα εγκαίνια ήταν πλήθος κόσμου o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας τοποτηρητές άλλων εκκλησιών πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Φυσικά η Ελλάδα απουσίαζε εντελώς.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή Συρία Λίβανο τιμάται επί προεδρίας Άσσαντ με έναν ναό αντάξιο του έργου του της φήμης του και της απήχησής του.

1 Comment

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More