Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

Μια φωτογραφία ίσον οκτώ χρόνια Μνημονίων στον Ελληνικό Στρατό…

2 16.394

Μία φωτογραφία ίσον όλη η εικόνα στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικά ο Στρατός Ξηράς μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων και μερικά προγενέστερα χρόνια υποχρηματοδότησης των επιχειρησιακών αναγκών του.

Είναι ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος πήγε στην 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ), στον Άγιο Στέφανο Αττικής για να κάνει, τι; Να επιθεωρήσει… κουτιά ανταλλακτικών!

Βέβαια, δεν είναι… τυχαία ανταλλακτικά, είναι τα ανταλλακτικά των μεταχειρισμένων εξοπλισμένων αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58 Κiowa, 70 μονάδες από τα οποία θα παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός για να αξιοποιήσει τελικά έναν αριθμό περί τα 30-40 από αυτά και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει και αυτά ως ανταλλακτικά.

Αλλά δεν παύουν να είναι ανταλλακτικά. Και μάλιστα παλιά!

Και η φωτό να δείχνει έναν «κοτζάμ» Αρχηγό να κοιτάζει… εκστασιασμένος ένα κουτί ανταλλακτικών, κατ’ευθείαν από τις αποθήκες παλαιού υλικού του αμερικανικού Στρατού.

Ανεξάρτητα αν υπό προϋποθέσεις τα ΟΗ-58 Kiowa μπορούν να βοηθήσουν και ανεξάρτητα αν στην 651 ΑΒΥΠ γίνεται άριστη δουλειά, η εικόνα προκαλεί μελαγχολία: Οι «απέναντι» αεροπλανοφόρα, F-35, βαλλιστικά βλήματα, επιθετικά ελικόπτερα κλπ. κι εμείς «back του ’50s» με έναν Αρχηγό Στρατού να επιθεωρεί… απορροφημένος από το θέαμα, κούτες με ανταλλακτικά από αποθήκες παλαιού πολεμικού υλικού τους αμερικανικού Στρατού!

Αλήθεια, μια και η κουβέντα για ανταλλακτικά ελικοπτέρων, υπάρχει κάποια σκέψη για αγορά ανταλλακτικών για τα AH-64A/D Apache; Μπας και πετάξουν (δεν εννοούμε 4-5 σε ασκήσεις ή παρελάσεις, έτσι;). Μπας...

2 Comments
  1. Ηλιας says

    Ακόμα δεν δώσανε τα 1000 προς λήξη βλήματα στο Ομάν για να πάρουμε τα άχρηστα για αυτούς ανταλλακτικά των Απατσι.?

  2. Nikos says

    ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ…ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ!!!ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ…ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΒΟΛΙ…ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ…

Leave A Reply

Your email address will not be published.