Μπουτάρης: «Να κρατήσουμε τους μετανάστες εδώ – Τους χρειαζόμαστε για πολλούς λόγους»

1 20.299

Με το κέντρο της Θεσσαλονίκης να έχει γίνει hot spot (με ότι αυτό συνεπάγεται) ο δήμαρχος της πόλης Μπουτάρης όπου βρεθεί και όπου σταθεί αναφέρεται στα… καλά της πολυπολιτισμικότητας!

Από το συνέδριο της πρωτοβουλίας «6 Degrees» που διοργανώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στο Τορόντο του Καναδά ο Μπουτάρης, άσκησε έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην απροθυμία της να ενσωματώσει τους «πρόσφυγες» που φτάνουν στις ακτές της από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής!

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ε.Ε. των 300 εκατομμυρίων δεν μπορεί να απορροφήσει 5 εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές», είπε ο Μπουτάρης και πρόσθεσε πως «Εμείς στη Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα τους θέλουμε, για πάρα πολλούς λόγους».

Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ειδική αναφορά στην «μετανάστευση» των 50.000 σεφαρδιτών Εβραίων από την Ισπανία στα τέλη του 15ου αιώνα και παράλληλα σημείωσε πως στις αρχές του 20ού αιώνα κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη «12 εφημερίδες σε πέντε διαφορετικές γλώσσες».

1 Comment
  1. Argyros says

    Πες μας ένα λόγο…Εκτός του να σε πηδάνε και να μας σκοτωνουν

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More