Να γίνουμε σαν αυτούς!

0 1.547

Στο Λευιτικό (24.20) παρατίθεται η συνταγή του ισοδύναμου τετελεσμένου: «σύντριμμα αντί συντρίμματος, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος»

Είθε στη νέα χρονιά να κυριαρχήσει στον νου και στις καρδιές των Ελλήνων η θέληση για ζωή. Αυτή είναι μια βασική ευχή για το 2018 που εισήλθε φουριόζο, με την Τουρκία που απειλεί τους Ελληνες ότι «δεν θα μείνει χώρα για να προστατεύσετε».

Συνήθως όλοι εύχονται να πρυτανεύει η λογική, αλλά επειδή όλοι οι δείκτες του ιστορικού ρολογιού έχουν φτάσει στο παρά τίποτα, καλό είναι να πρυτανεύσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Τη λογική ούτως ή άλλως έχουν αναλάβει εργολαβικά να τη στρεβλώνουν όλοι οι μηχανισμοί κυρίαρχης ιδεολογίας: κατεστημένα ΜΜΕ, κόμματα, πανεπιστήμια, «ενσωματωμένοι» (σαν γλόμποι μπαγιονέτ) στο σύστημα «πνευματικοί άνθρωποι» και δεν συμμαζεύεται…

Προέχει να επιβιώσουμε και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Ένα από τα κλασικά κόλπα εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών της χώρας είναι το φύτεμα δικών τους στον εθνικό κορμό, οι οποίοι επαναλαμβάνουν όπως οι βουδιστές τα μάντρα: «Να μη γίνουμε σαν αυτούς (σ.σ.: εννοούν τους εχθρούς)». «Να μην καταδεχτούμε να πέσουμε τόσο χαμηλά όσοι εκείνοι».

Αυτό γιατί το λένε; Για να αφοπλίσουν ιδεολογικά και κυριολεκτικά τους Ελληνες και για να εξασφαλίσουν την υπεροχή του αντιπάλου. Δηλαδή, οι «δεοντολόγοι» των συγκρούσεων προτείνουν στους αμυνόμενους να μη χρησιμοποιούν τα όπλα του επιτιθέμενου, διότι αυτό «δεν μας ταιριάζει, είναι πρωτόγονο κι εμείς πολιτισμένοι».

Κοντολογίς, αν η Αριστερά σε λέει «φασίστα και ακροδεξιό», μόλις δει ότι παρεκκλίνεις από τη γραμμή που εκείνη έχει ορίσει ως ορθή, εσύ δεν πρέπει να ανταπαντήσεις σ’ αυτόν που σε βρίζει ότι είναι «προδότης και ανθέλληνας». Εσύ πρέπει να είσαι μαζεμένος σαν το δαρμένο σκυλί, κόσμιος, ενώ η αντίπερα όχθη ασύδοτη.

Στ’ αλήθεια, καλύτερη επιλογή συλλογικής αυτοχειρίας δεν υπάρχει. Είναι σαν να μη χρησιμοποιείς αεροπορία και πυροβολικό σ’ έναν πόλεμο και να μάχεσαι με σπαθιά επειδή είναι… ανήθικο να πλήττεις κάποιον μακρόθεν.

Ε, λοιπόν, όχι! Το 2018 να γίνουμε σαν αυτούς. Αν χρησιμοποιούμε τα ίδια όπλα με τον αντίπαλο κι έχουμε το δίκιο στο πλευρό μας, θα νικήσουμε.

Παναγιώτης Λιάκος

Source http://www.dimokratianews.gr/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More