Νέα παιχνίδια από τον Μαρινόπουλο:Πρώτα ανακάλεσε την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας και μετά φέρεται ότι θέλει πίσω το ελληνικό κομμάτι της Famar!

0 9.636

Από τον περασμένο μήνα είχαμε αποκαλύψει, πως η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε η οποία τον Ιούνιο του 2016 έκανε αίτηση
υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, όχι μόνο υπάρχει, αλλά ετοιμάζεται κιόλας να εισπράξει από το Eλληνικό Δημόσιο επιστροφή φόρου ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, είχαμε αποκαλύψει πως ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και τα παιδιά του, Γιώργος και Δημήτρης, οι οποίοι έμειναν μέχρι τέλους στο τιμόνι της Μαρινόπουλος Α.Ε. και φέσωσαν χιλιάδες πιστωτές αλλά και τις ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές ελληνικές τράπεζες, προσπαθούν και πάλι να εισπράξουν δημόσιο χρήμα. Και η έρευνά μας δικαιώθηκε, αφού οι θιασώτες του σχεδίου φαίνεται πως αναγκάστηκαν να κάνουν ένα βήμα πίσω – έστω και προσωρινά.

Οπως είχαμε αναφέρει τότε στο ρεπορτάζ μας, προκειμένου να καταφέρουν τα μέλη της οικογένειας να πάρουν τα χρήματα χωρίς να κινήσουν τις υποψίες, είχαν συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση τον Νοέμβριο του 2017 με στόχο την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας σε Συμβουλευτική Γενικού Εμπορίου Α.Ε. Είχαμε μάλιστα δημοσιεύσει και τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνέλευσης, αλλά και την ασφαλιστική ενημερότητα που κατάφερε να πάρει η εταιρία, με τρόπο που παραμένει άγνωστος.

Είχαμε επίσης επισημάνει πως η εταιρία έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό με τη νέα επωνυμία σε μη συστημική τράπεζα και πως ένα ποσό της τάξης των 300.000-400.000 ευρώ έχει ήδη εγκριθεί από τις φορολογικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ευτυχώς τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) αντελήφθησαν το σχέδιο που είχε στηθεί και δεν ενέκριναν την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας.

Αποτέλεσμα; Λίγο καιρό μετά τα δημοσιεύματά μας, συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, συνήλθε και πάλι Γενική Συνέλευση των μετόχων, με την οποία τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου ανακάλεσαν την αλλαγή επωνυμίας και επανέφεραν το όνομα Μαρινόπουλος Α.Ε. Τα πρακτικά και αυτής της συνέλευσης είναι στα χέρια μας.
Τα ερωτήματα, και πάλι αμέτρητα. Ασχολείται κάποιος από τις φορολογικές και τις ανακριτικές Αρχές με αυτή την υπόθεση; Σε ποιο σημείο βρίσκεται η έρευνα της εισαγγελέως, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε φωνάξει κι εμάς στο γραφείο της, για τη δράση της οικογένειας Μαρινόπουλου;

Δημοσίευμα-σοκ

Το ηλεκτρονικό newsletter BnB daily, που δημοσιεύει νέα από τον επιχειρηματικό κλάδο, ανέφερε την είδηση πως ο Δημήτρης Μαρινόπουλος επιχειρεί να πάρει πίσω το ελληνικό κομμάτι της φαρμακοβιομηχανίας Famar. Το δημοσίευμα υπενθύμιζε πως η Famar είχε περάσει στα χέρια των συστημικών τραπεζών ως εξασφάλιση για δάνεια που είχαν χορηγηθεί σε άλλες εταιρίες συμφερόντων της οικογένειας Μαρινόπουλου και στη συνέχεια στην πλατφόρμα Pillarstone.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Δ. Μαρινόπουλος, «που φέρεται ότι εκπροσωπεί fund με Γάλλους διαχειριστές, διεκδικεί την ελληνική θυγατρική με συγκεκριμένη πρόταση: προτείνει να αναλάβει τον δανεισμό και το fund να βάλει άλλα 8.000.000 ευρώ».

Αλήθεια τώρα: Ο άνθρωπος που βούλιαξε τη Μαρινόπουλος Α.Ε. ετοιμάζεται να πάρει πίσω τη Famar; Ποιο είναι το γαλλικό fund που επιθυμεί να βάλει 8.000.000 ευρώ; Είναι σύμπτωση πως το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί ακριβώς στο ποσό που στόχευε να πάρει η Μαρινόπουλος Α.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο; Οι άνθρωποι που πτώχευσαν την εταιρία τους και φέσωσαν όλη την αγορά και τις τράπεζες θα επαναδραστηριοποιηθούν και πάλι με χρήματα από το Δημόσιο;

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More