ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ

0 9.192

Ξέφυγε και η Παπακώστα: «Ηταν νόμιμο το πρόστιμο»!

Με απαξιωτικό τρόπο είπε ότι το υπουργείο θα πληρώσει την ποινή που επιβλήθηκε στην 90χρονη

Με ειρωνική διάθεση απέναντι στην 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή πουλούσε τερλίκια στον δρόμο χωρίς άδεια, εμφανίστηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε προκειμένου να χαιρετίσει τις εργασίες του 29ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, λέγοντας ότι το πρόστιμο είναι νόμιμο.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, η κ. Παπακώστα, κληθείσα να σχολιάσει το πρόστιμο ύψους 200 ευρώ που επιβλήθηκε στην 90χρονη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη. Από κει και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η Βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά» είπε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται που εφάρμοσε τον νόμο.
Η κ. Παπακώστα διέψευσε μάλιστα όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην 90χρονη, ενώ για το πρόστιμο είπε πως θα το πληρώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Σας πρόλαβαν»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 90χρονης Μπάμπης Αποστολίδης, που είναι και πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ την υπουργό και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά τα αντανακλαστικά τους ήταν πολύ αργά, γιατί ήδη τους πρόλαβαν κοινωνικοί φορείς και απλοί πολίτες».

Σουζάνα Ηλιάδου: «Θα ανάψω ένα κερί για όλους»

Χαρούμενη για την αίσια έκβαση της περιπέτειάς της εμφανίστηκε η 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου, η γιαγιάκα από τους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης που συνελήφθη επειδή πωλούσε έξω από τη λαϊκή αγορά μάλλινες κάλτσες που έπλεκε μόνη της.
Στην 90 ετών γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε και η ιστορία της συγκίνησε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ για τα τερλίκια που πουλούσε παράνομα, πρόστιμο το οποίο, όπως έγινε γνωστό, «πάγωσε».

Εμφανώς συγκινημένη η κυρία Σουζάνα, η υπόθεση της οποίας προκάλεσε ένα πρωτοφανές κύμα συγκίνησης σε όλη τη χώρα, στις λιγοστές δηλώσεις που έκανε είπε: «Είμαι συγκινημένη από τη συμπαράσταση του κόσμου, τους ευχαριστώ πολύ, θα πάω να ανάψω ένα κεράκι για όλους στην εκκλησία».
Σχετικά με το «πάγωμα» του προστίμου, η κόρη της 90χρονης Ιουλιέτα Ηλιάδου δήλωσε ότι «δεν έχουμε ενημερωθεί από τις Αρχές, σήμερα θα συναντηθεί η μητέρα μου με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, για να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Θα έρθει να πάρει την εξουσιοδότηση για να δούμε πώς θα κινηθούμε». Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν γνώριζε ότι το έγγραφο που της παρέδωσαν οι αστυνομικοί ήταν το πρόστιμο και τυχαία το είδε η κόρη της, η οποία δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι το βρήκε στην τσάντα της μητέρας της.

Η 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου δηλώνει πως αισθάνεται ευγνωμοσύνη και θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή. «Μέχρι και από τη Νορβηγία, την Αυστραλία, την Αθήνα, από παντού, μας κάλεσαν ότι θα αναλάβουν να πληρώσουν τα 200 ευρώ από το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί» σχολίασε η κόρη της 90χρονης.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More