Οι Έλληνες εμπιστεύονται τις ΕΔ περισσότερο απ΄ ότι οι Τούρκοι τις δικές τους! Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

0 9.379

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, απ΄ ότι οι Τούρκοι τις δικές τους! Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο ,στην Ελλάδα το 80,9% εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 78,1%.
Το ποσοστό εμπιστοσύνης των Τούρκων για τις ΕΔ της χώρας τους ασφαλώς έχει επηρεαστεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν διαχειρίστηκε τις ΕΔ μετά απ΄ αυτό.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει προχωρήσει στην έκδοση 15 διαταγμάτων για την αποπομπή περισσοτέρων από 18.000 στελεχών των τουρκικών ΕΔ. Οι διώξεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα 2,5 χρόνια μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Πριν μερικές ημέρες έγινε πογκρόμ συλλήψεων πιλότων της αεροπορίας στρατού.

Ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά και για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι σε άλλους θεσμούς. Για την αστυνομία το ποσοστό εμπιστοσύνης τους φθάνει το 78% . Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο και φθάνει το 66,3%.

Οι Τούρκοι δείχνουν εμπιστοσύνη σε ποσοστό 64,4% στο Κοινοβούλιο τους και στο Δικαστικό τους σύστημα σε ποσοστό 63,5%. Το πρώτο ποσοστό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι για τα πολιτικά τους κόμματα. Τα εμπιστεύονται μόλις σε ποσοστό 35,8%.

Τα αντίστοιχα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη,η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα. Το ποσοστό εμπιστοσύνης για τα πολιτικά κόμματα ανιχνεύεται σε ποσοστό μόλις 4,1%!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More