Πέφτουμε από τα σύννεφα!!Ο Μπουτάρης στην ΜΚΟ του Σόρος…

1 9.506

Τελικά κανείς δεν χάνεται, μία θέση «στον ήλιο» υπάρχει για όλους τους πρόθυμους..
Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Solidarity Now της ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος που ανήκει στο δίκτυο OSEN (Open Society European Network).

Οι οργανώσεις μέλη του OSEN συνδέονται με το Open Society Foundations που ίδρυσε ο Σόρος και εδρεύουν σε χώρες όπως η Κροατία, η Εσθονία, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Ελλάδα. Ως στόχο έχει την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και την εξασφάλιση της συνεργασίας ανάμεσα στις οργανώσεις της «Ανοιχτής Κοινωνίας» και την επίτευξη των σκοπών της.
Ο Γιάννης Μπουτάρης τοποθετήθηκε ως νέο μέλος του ΔΣ της Solidarity Now λόγω της θητείας του στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Αυτή χαρακτηρίστηκε ως «θετική πολιτική, μεταρρυθμιστική ανανέωση της πόλης και αλλαγή νοοτροπίας»! Προφανώς αλλαγή νοοτροπίας και μεταρρύθμιση θεωρήθηκαν οι δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου για τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ, οι δηλώσεις του για τον Μέγα Αλέξανδρο και το «Μακεδονικό» και η αμέριστη στήριξή του στις εκδηλώσεις των ομοφυλόφιλων στην συμπρωτεύουσα. Όλα αυτά έπρεπε να συνεκτιμηθούν και πράξουν κάποιοι αναλόγως. Δεν είναι όμως μόνον ο Γιάννης Μπουτάρης και άλλοι γνωστοί στην ελληνική κοινωνία είναι μέλη του Solidarity Now

Ο Σημίτης και το «Ποτάμι» Ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών. Το 2004 διορίστηκε στην κυβέρνηση Σημίτη υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ήταν μέλος της «Αρχής Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και το 2015 διεκδίκησε την Προεδρία της Δημοκρατίας με την υποστήριξη του Ποταμιού και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τελικά πήρε μόνον 30 ψήφους και Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Άλλο μέλος του ΔΣ της οργάνωσης είναι ο πανεπιστημιακός καθηγητής Χριστόφορος Διαμαντούρος. Είχε διατελέσει από τον Οκτώβριο 1998 έως τον Μάιο 2003 Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος, τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Καμίνης. Ήταν ο πρώτος σε αυτήν την θέση. Στις εκλογές της 6ης Σεπτεμβρίου 2015 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού. Προσφάτως συνυπόγραψε μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς και την Άννα Διαμαντοπούλου την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο, τουλάχιστον με την μορφή που υφίσταται σήμερα.

Μέλος επίσης είναι και ο γνωστός μας Χρήστος Ροζάκης, πανεπιστημιακός και αυτός. Από 25 Σεπτεμβρίου 1996 έως 3 Φεβρουαρίου 1997 διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών του Κώστα Σημίτη αλλά και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Άννας Τρανταφυλλίδου, επίσης μέλος του ΔΣ. Είναι καθηγήτρια στο πρόγραμμα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στο Robert Schuman Centre for Advanced Studies στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Στο παρελθόν ήταν αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Μετανάστευσης και Προσφύγων.

Γενική Διευθύντρια του Solidarity Now είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ήταν πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος «Δράση» του Θεόδωρου Σκυλακάκη και το 2014 εντάχθηκε στο «Ποτάμι». Έχει συγγενικούς δεσμούς με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από την πλευρά της μητέρας της, Αρτεμισίας Μητσοτάκη, της αδελφής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στα μαθητικά της χρόνια δραστηριοποιούνταν στην αριστερά και συμμετείχε στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του ενιαίου Συνασπισμού συμμετείχε στην ίδρυση του Κοινωνικού Συνδέσμου. Κοινή συνισταμένη των παραπάνω μελών του ΔΣ είναι η συμμετοχή των περισσοτέρων στην κυβέρνηση Σημίτη, κάποιων εξ αυτών, και η ενασχόληση, επίσης κάποιων, με το Ποτάμι.

Τελικά όλα συνδέονται μεταξύ τους και τίποτε δεν είναι τυχαίο

Source https://www.elkosmos.gr/
1 Comment
  1. […] post Πέφτουμε από τα σύννεφα!!Ο Μπουτάρης στην ΜΚΟ του Σόρος… appeared first on […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More