Σαλβίνι σε Μοσκοβισί: Θα πλένεις το στόμα σου πριν προσβάλλεις την Ιταλία

0 9.843

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι προκάλεσαν τα σχόλια του ευρωπαίου Επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί, περί «μικρών Μουσολίνι» στην Ευρώπη.

Ο Πιέρ Μοσκοβίσι, δήλωσε την Τρίτη ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλοί μικροί Μουσολίνι», προκαλώντας την οργή τόσο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο όσο και του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι.

«Θα πρέπει πλένει το στόμα του πριν προσβάλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους», δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, ο Σαλβίνι, γνωστός για την αυστηρή πολιτική του στο μεταναστευτικό.

Την ίδια στιγμή επιτέθηκε στη Γαλλία, της οποίας υπουργός Οικονομικών υπήρξε ο Μοσκοβισί, κατηγορώντας τη ότι έσπρωξε τη Λιβύη στο χάος ενώ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες.

«Ευτυχώς δεν υπάρχει ήχος στρατιωτικής μπότας, δεν υπάρχει Χίτλερ αλλά μικροί Μουσουλίνι», είχε πει την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More