Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

Στη Ρόδο άναψε το «Alarm » και χτύπησε το «Lock» των Τούρκων Χειριστών των F-16… Και την Κοπάνησαν !

0 330

Συναγερμός στο ΑΤΑ κατά την Χθεσινή Εισβολή ενός Οπλισμένου Σχηματισμού με Οπλισμένα F-16 που μπήκαν στο Ελληνικό FIR από το Βορρά !

Το ΑΤΑ ζητά την άμεση απογείωση τω Μαχητικών της ετοιμότητας που απογειώνεται από το Αεροδρόμιο της Σκύρου με δύο Ελληνικά F-16 από την 336Μ Οπλισμένα μέχρι τα δόντια !

Οι Τούρκοι άρχισαν να κατεβαίνουν προς τα νότια και ενώ συνήθως βγαίνουν νότια της Χίου …Συνέχισαν προς τα κάτω !

Τα Ελληνικά F-16 που είχαν φτάσει στην περιοχή κάνουν κράτει , αφού το ΑΤΑ ήθελε να «διαβάσει» τις διαθέσεις των Τούρκικων F-16 που ήταν Οπλισμένα και προέβλεπαν ίσως να γίνει κάποια Υπέρπτηση ,αφού τη διαδρομή αυτή την κάνουν συνήθως τα CN-235 και όχι Μαχητικά !

Οι Τούρκοι Κατεβαίνουν και κάνουν συνεχώς μπες -βγες στο FIR σημειώνοντας συνεχώς Παραβιάσεις 10 τον αριθμό … Χωρίς να αντιληφθούν ότι στην περιοχή βρίσκονται και Ελληνικά …

Στο νησί της Ρόδου οι Τούρκοι κάνουν Ελιγμό και ακολουθεί αμέσως άγρια Εμπλοκή -αερομαχία με τους Έλληνες να παίρνουν την ουρά των Τούρκων και να του κάνουν «LOCK» με τους Τούρκους να μην το περιμένουν!

Συναγερμός στο DALAMAN από το Lockάρισμα των Τούρκων που παίρνουν εντολή να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή !

Να επισημάνουμε μόνο ένα σημείο και αυτό πρέπει να προσεχθεί απο τα Επιτελεία …Οτι οι Τούρκοι στέλνουν μαχητικά και οχι CN-235 να κάνουν την διαδρομή Βορρά- Νότο είναι μήνυμα οτι μπορούν και αυτό πρέπει να προσεχθεί …!

Επίσης πρέπει να αξιολογηθεί η αντίδραση των Τούρκων Χειριστών στο LOCK των Ελλήνων Χειριστών και πρέπει να προβλεφθούν πιθανές αντιδράσεις από Τρομοκρατημένους Τούρκους Χειριστές Μαχητικών που φέρουν Οπλισμό !

Ποιοι είναι όμως οι Χειριστές της 336Μ της 116 ΠΜ με το Χαρακτηριστικό OΛΥΜΠΟΣ GOLD ,που στρίμωξαν τους Τούρκους !

Οι Χειριστές της 336 Μ της 117 ΠΜ προέρχονται από τα Θρυλικά Α/Φ Α-7 Ε, μέρα και νύχτα και με όλες τις καιρικές συνθήκες, αποτέλεσαν και άφησαν σημαντική παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές αεροπόρων της Π.Α. αφού πολύ μεγάλος αριθμός χειριστών της, πέταξαν με το Α-7 και το περήφανο σήμα του Όλυμπου στο στήθος τους.

Στις 17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιείται η μεγαλειώδης τελετή απόσυρσης του LTV A-7 Corsair II ως το τελευταίο στον κόσμο.Αν και πολλοί που γνωρίζουν έλεγαν ότι έστω μια Μοίρα θα μπορούσαμε να την είχαμε κρατήσει …Αυτή η εκδήλωση είναι το Τέλος …Αλλά σηματοδοτεί και την απαρχή μίας νέας μεγάλης σελίδας για την 336Μ.

Από τις αρχές του 2015 λοιπόν, η Μοίρα προετοιμάζεται για να λειτουργήσει με την πιο προηγμένη έκδοση μαχητικού που υπηρετεί στην ΠΑ και ίσως σε άλλες αεροπορίες του ΝΑΤΟ, το Α/Φ F-16 Block 52+ ADV.

Έτσι στις 13 Ιουλίου 2015, η Μοίρα εκτελεί την πρώτη της πτήση με Α/Φ F-16, με τετράδα Α/Φ σε αποστολή ACT και χαρακτηριστικό κλήσης OΛΥΜΠΟΣ GOLD.

Πλέον οι χειριστές της 336Μ αναλαμβάνουν να εκτελέσουν όλη την γκάμα Αεροπορικών αποστολών μέρα και νύχτα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αφού το Α/Φ με το οποίο είναι εξοπλισμένη η Μοίρα είναι ικανό να εκτελέσει με την ίδια αποτελεσματικότητα όλες τις αποστολές της Π.Α. και του ΝΑΤΟ.

Έτσι οι χειριστές της 336Μ συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία της πετώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τόσο του Ελληνικού εναέριου χώρου, όσο και του Ευρωπαϊκού ουρανού με τα Α/Φ F-16 BLK 52.

Source http://veteranos.gr

Leave A Reply

Your email address will not be published.