Στην φυλακή ο «πάτερ Κλεομένης»

0 10.490

Βαρύς ο πέλεκυς για τον βανδαλισμό μνημείου του Ολοκαυτώματος

Ακριβά πλήρωσε τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, στην ομώνυμη πλατεία, το καλοκαίρι του 2017, ο ρασοφόρος αυτοαποκαλούμενος «μοναχός» Κλεομένης.

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς, καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον καταδίκασε ερήμην με ποινή φυλάκισης 18 μηνών αλλά και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ.

Ο ρασοφόρος, που είναι γνωστός για την… τουλάχιστον αμφιλεγόμενη δράση του κατά των ΑΤΜ και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, εμφανιζόταν σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά. Ταυτόχρονα, έφτυνε, κλωτσούσε και έβριζε το μνημείο και τους Εβραίους.Για το περιστατικό κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος», ενώ ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «πώς ενώ τα κάνουν, μετά τα διαφημίζουν κιόλας».

Η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει πως ο «πατήρ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική Εκκλησία, αποδοκιμάζοντας τις παράνομες πράξεις του, ενώ εκτιμάται ότι ανήκει σε ομάδα του παλαιού ημερολογίου.

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος για την υπόθεση με την ανάρτηση του Μητροπολίτη στο ιστολόγιό του με τον τίτλο «Φτύστε τους».

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More