Συγκλόνισαν οι Πόντιοι Εύζωνες στην αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη-Bίντεο

0 8.222

Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πραγματοποίησαν αλλαγή φρουράς Πόντιοι, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους, για να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Η εμφάνιση των Ευζώνων για την απόδοση τιμών στους 353.000 νεκρούς εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της πολιτείας είχε τη δωρική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα. Όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα, ακόμα και αν είχαν δει πολλές φορές στο παρελθόν την αλλαγή φρουράς, έμοιαζαν να κρατούν την ανάσα τους. Πολλοί στριμώχτηκαν για μια φωτογραφία, αλλά τίποτα δεν χάλασε τη στιγμή: Οι πέντε Εύζωνες έφτασαν ακριβώς στις 19:00, ώστε οι τέσσερις να αναλάβουν για μία ώρα την τιμητική φύλαξη του μνημείου. Με συντονισμένο βήμα και άψογο συγχρονισμό ανέβηκαν μέχρι το σημείο που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα – και πράγματι χτύπησαν τα πόδια τους δυνατά.
Οι δύο με τη στολή του Πόντιου αντάρτη χαιρέτισαν στρατιωτικά μιας και δεν φέρουν όπλο, ενώ οι δύο με τα «λευκά», την επίσημη φουστανέλα της Προεδρικής Φρουράς, παρουσίασαν όπλα. Όπως συνέβη και το 2017, οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς αντικατέστησαν δύο Εύζωνες που φορούσαν τον θερινό ντουλαμά (στολή Βαλκανικών Πολέμων).

Με βήμα που δεν έχασε ούτε μια στιγμή το συγχρονισμό, οι Εύζωνες που μόλις τελείωσαν την ωριαία υπηρεσία τους ακολούθησαν το «εμπρός μαρς» ώστε να επιστρέψουν στο στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού, όσο οι υπόλοιποι τέσσερις ανέλαβαν να σταθούν ακίνητοι φρουροί

Source http://www.elkosmos.gr/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More