Συνεχίζεται η «παρέλαση» τροπολογιών για τη διευκόλυνση επενδύσεων στη… φούντα

0 9.353

Χαλαρώνει ολοένα και περισσότερο το νομοθετικό πλαίσιο για την καλλιέργεια της κάνναβης με την κυβέρνηση να δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στις επενδύσεις της… φούντας, προωθώντας ακόμη μία ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση.

Μάλιστα, η νέα ρύθμιση, που προβλέπει την αύξηση του ορίου ανοχής για την περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη από 0,2% που είναι σήμερα σε 0,6%, έρχεται από την πίσω πόρτα, μέσω τροπολογίας την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Νίκος Παπαδόπουλος.

«Αν, κατά τον έλεγχο της συγκομιδής εγκεκριμένου καλλιεργητή βιομηχανικής κάνναβης διαπιστώνεται ότι η περιεκτικότητα της καλλιέργειας και των ακατέργαστων προϊόντων της σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) υπερβαίνει το όριο του 0,2%, αλλά δεν επεκτείνεται πέραν του ορίου του 0,6%, ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από αίτηση του Προϊσταμένου της Αρχής που διεξήγαγε τον έλεγχο προς τον κατά τόπον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών» αναφέρει η προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία, που αναμένεται να ανοίξει κι άλλο τις δουλειές με φούντες, αφού θα επιτρέψει την καλλιέργεια και άλλων ποικιλιών, ενώ θα παρέχει περισσότερες επιλογές στους αγρότες και στη μεταποίηση.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More