Μαχητική Εθνική Ενημέρωση

«Τα σπάνε» πριν τις Πρέσπες; Σενάρια εσπευσμένης «εξόδου» Καμμένου – Πότε ανακοινώνει την αποχώρησή του

0 11.413

Σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα θέλουν λίγο πριν την έξοδο από την κυβέρνηση τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, ο Πάνος Καμμένος, δεν θα περιμένει να έρθει στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα φύγει πολύ νωρίτερα.

Στο πλαίσιο αυτό και ο πρώτος αποχαιρετισμός από την Κύπρο, όπου για πρώτη φορά είπε πως σε λίγο δεν θα είναι υπουργός Αμυνας.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδοτη, υπουργοί των ΑΝΕΛ, λένε ότι ο κ. Καμμένος φέρεται αποφασισμένος να φύγει μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη σκοπιανή Βουλή.

Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τον αποχαιρετισμό στην Κύπρο θα ακολουθήσουν και άλλοι από τις παραμεθόριες περιοχές, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Καμμένος, έχει αλλάξει ρητορική σε ότι αφορά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση: «…δεν λέει πλέον ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση καλώντας παράλληλα τους υπουργούς του να τον ακολουθήσουν, αλλά λέει πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Αμυνας, ενώ, κρατεί σιγή ασυρμάτου ως προς τις αποφάσεις του. Δηλαδή δεν ενημερώνει κανέναν, ούτε καν τους υπουργούς του με τους οποίους σπανίως διαβουλεύεται: «Παίρνει τις αποφάσεις μόνος του» λένε οι υπουργοί του. Είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι ο κ. Καμμένος θα ανακοινώσει την απόφασή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση στις 15 Ιανουαρίου 2019″, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο τελευταίος ανασχηματισμός

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εάν συμβεί αυτό, καθώς στο Μαξίμου είναι προετοιμασμένοι για όλα, τότε θα γίνει ένας μίνι ανασχηματισμός: Θα τοποθετηθεί νέος υπουργός Εξωτερικών και νέος υπουργός Αμυνας.

Στους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ δεν φαίνεται να αποχωρεί από υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ γρίφος παραμένει και η αντίδραση της υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά.

«Οι περισσότεροι όμως (περιλαμβανομένου του Μαξίμου) πιστεύουν ότι ούτε η κυρία Κουντουρά θα υπακούσει στα κελεύσματα του αρχηγού της και θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Κάτι παρόμοιο λένε και για τον κ. Κόκκαλη. Εάν όντως συμβούν όλα αυτά, τότε θα έχουμε το εξής πολιτικά παράδοξο φαινόμενο. Ο κ. Καμμένος μπορεί να φύγει από την κυβέρνηση αλλά το κόμμα του πέρασε στην… κυριότητα του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.