Θρίλερ στο Β. Αιγαίο: Συμπλοκή ρωσικής φρεγάτας με πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ – Το Admiral Makarov «στρίμωξε» το USS Donald Cook

0 9.932

Θρίλερ για γερά νεύρα είχαμε πριν λίγο μεταξύ αμερικανικού και ρωσικού πλοίου. Σήμερα το πρωί, σημειώθηκε ένα μίνι-επεισόδιο, στην είσοδο των Δαρδανελλίων, ανάμεσα σε ρωσική φρεγάτα που έμπαινε στα Στενά για να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνομένων βλημάτων, που όδευαν στην ίδια πορεία.

Η “εμπλοκή” που έληξε για μια ακόμα φορά με αμερικανική “υποχώρηση”, ενέπλεξε το αμερικανικό USS Donald Cook και τη ρωσική φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Admiral Makarov (Ναύαρχος Μακάροφ). Όπως αναφέρθηκε ήδη, η πορεία των δυο πλοίων ήταν παρόμοια και έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση για αλλαγή πορείας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, στις 8:00 ώρα Μόσχας, δηλαδή 7:00 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων έβγαινε στο Αιγαίο, ακολουθούμενο με διαφορά 10 λεπτών από τη γερμανική φρεγάτα Admiral Essen (Ναύαρχος Έσεν).

Οι Ρώσοι δεν άλλαξαν την πορεία τους, ούτε μπήκαν στη διαδικασία συνεννόησης με το αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Με αυτό τον τρόπο έστειλαν ένα μήνυμα προς τις ΗΠΑ για το ποιο είναι το αφεντικό στη περιοχή.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More