Το Ινστιτούτο Κληρίδη βράβευσε τον Σημίτη (που ο Γλαύκος έλεγε προδότη)

0 9.283

Το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης» βράβευσε τον Κώστα Σημίτη το Σάββατο στη Λευκωσία, ξεχνώντας όμως την οργή που είχε εκφράσει το 1998 ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου για τον τότε Ελληνα πρωθυπουργό

Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γλ. Κληρίδη, ο οποίος είχε κατηγορήσει με βαριές εκφράσεις τον κ. Σημίτη όταν εναντιώθηκε στην αγορά των S-300 από τη Ρωσία προκειμένου να προστατεύσει η Κύπρος την εθνική κυριαρχία της. Ο κ. Σημίτης συνεργάστηκε τότε στενά με τους Αμερικανούς για να μη φτάσει ποτέ το ρωσικό σύστημα, το οποίο τελικά αντί για την Κύπρο κατέληξε στην Κρήτη. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Γλ. Κληρίδη να πει ότι «η Ελλάδα πρόδωσε ξανά το νησί, όπως το 1974», που ακόμη βαραίνει στα πεπραγμένα του κυρίου Σημίτη.

Πάντως, ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας κατά τη βράβευση για τον Γλαύκο Κληρίδη, ξεπέρασε τον εαυτό του. Είπε ότι, αν και ανήκαν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, ουδόλως επέδρασε αρνητικά στις σχέσεις τους, προσθέτοντας ότι ο Γλαύκος Κληρίδης κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του και ότι «δεν ένιωθα όπως συνέβη με άλλους Κύπριους ηγέτες, ότι ανήκα σε άλλη χώρα».

Χαρακτήρισε τον Κληρίδη έναν άνθρωπο με πολιτικό ήθος, διεκδικητικότητα, ρεαλισμό, που είχε δύο κύριους στόχους να λύσει, το Κυπριακό και να εντάξει την Κύπρο στην Ε.Ε. Για τους S-300, όμως, δεν είπε λέξη.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More