Τουρκική «φρενίτιδα» στο Αιγαίο: Με τρεις NAVTEX κλειδώνουν Καστελόριζο-Λήμνο-Λέσβο – Θα «πέσουν» πυρά

0 9.216

Με τρεις NAVTEX επανέρχεται η Τουρκία στην γνωστή τακτική των προκλήσεων. Δύο απ΄ αυτές αφορούν στο Καστελόριζο και η τρίτη έχει να κάνει με περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Οι δύο NAVTEX για το Καστελόριζο δεσμεύουν περιοχή στις 8 και στις 10 Απριλίου, ενώ στην πρώτη γίνεται λόγως για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Η τρίτη NAVTEX, δεσμεύει περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου στις 18 Απριλίου και αφορά επίσης άσκηση με πυρά.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, με την τουρκική πολεμική αεροπορία να είναι εξαφανισμένη λόγω ΗΝΙΟΧΟΥ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από άσκηση απόβασης σε παραλία στον κόλπο της Σμύρνης.

Το σενάριο και σε αυτήν την τουρκική άσκηση αφορούσε κατάληψη νήσου με την συνδρομή αυτήν την φορά και των Τούρκων κομάντος της επίλεκτης δύναμης SAS.

Όλες οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβάνουν αυτό ακριβώς το σενάριο, το οποίο έχει πλέον αποτυπωθεί καλά στο μυαλό όλων των στελεχών του τουρκικού στρατού εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε τις NAVTEX και τους χάρτες:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More