Τραμπ εναντίον Σόρος: Ανοίγει το πουγκί ο «φιλάνθρωπος» – Δωρεά «μαμούθ» σε άγνωστο υποψήφιο των δημοκρατικών

0 270

Ο δισεκατομμυριούχος ” επενδυτής” George Soros που ανακατεύεται σε πάσης φύσεως εκλογές αλλά και πολιτικές αναταραχές ανα την υφήλιο δεν θα μπορούσε να απέχει από τις Αμερικανικές εκλογές.

Ο Soros έδωσε μία επιταγή ύψους 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο κόμμα των Δημοκρατικών πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιος υποψήφιος θα πάρει την “ευλογία του”.

Πρόκειται για μία δωρεά μαμούθ για το σημείο που βρισκόμαστε, πολύ νωρίς στην μακρά προεκλογική περίοδο, μήνες πριν την πρώτη προκριματική εκλογική αναμέτρηση.

Ο Soros δαπάνησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, δωρίζοντας περισσότερα από 9 εκατομμύρια δολάρια στις Επιτροπές Πολιτικής Δράσης (PACs) που υποστήριζαν τη Χίλαρι Κλίντον και οι υπόλοιπες στις επιτροπές που εργάζονταν για να εγκαταστήσουν Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο και για να αυξήσουν τη συμμετοχή των μειονοτήτων στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τετάρτη, ο δισεκατομμυριούχος 88 ετών ξεκίνησε τις προσπάθειές του για το 2020 με μια προκαταβολή ύψους 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο δημοκρατικό PAC, υπερδιπλασιάζοντας τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια που είχε δωρίσει στο σημείο αυτό 2016.

Παρόλο που χωρίς αμφιβολία στόχος του είναι να εκδιώξει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, ο Σόρος δεν αποκάλυψε ποιος από τους δημοκρατικούς υποψηφίους θα πάρει την…”ευλογία” τπυ. Μιλώντας στην Washington Post πέρυσι, ο επενδυτής που γεννήθηκε στην Ουγγαρία δήλωσε ότι θα μείνει εκτός των προκριματικών του κόμματος, καθώς δεν θέλει να “χωρίσει το Δημοκρατικό Κόμμα”.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Soros μπορούν επίσης να βρεθούν σε μερικά από τα ισχυρότερα think-tanks του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων με λιγότερο ειρηνικούς στόχους.

Ο Σόρος χρηματοδοτεί το νεοσυντηρητικό Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο και το Συμβούλιο του Ατλαντικού – ένα λόμπι υπέρ της παρέμβασης που υποστηρίζεται από ένα πλήθος κατασκευαστών όπλων. Ο ουγγρικός επενδυτής έχει επίσης συνδεθεί με τον ευρωπαϊκό υπέρ-δημοκρατικό όμιλο Avaaz, ο οποίος έχει υποστηρίξει no-fly zones στη Λιβύη και για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Στην ευρύτερη προσπάθειά του να προωθήσει τον “φιλελευθερισμό” σε όλο τον κόσμο, ο Soros έχει επίσης χρηματοδοτήσει τους συνεργάτες του Facebook για την «επαλήθευση γεγονότων», να “φιλτράρει” “απαγορευμένες” ειδήσεις και απόψεις από την πλατφόρμα, δηλαδή απόψεις που δεν του αρέσουν.

Στην εγγενή Ουγγαρία του Σόρο, η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν έχει κάνει τον δισεκατομμυριούχο αντιμέτωπο με τις πολιτικές κατά της μετανάστευσης, που τον έριξε σε πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σόρος απηύθυνε ανοιχτά έκκληση για αυξημένη ροή μετανάστευσης και προσφύγων στην Ευρώπη και καταδίκασε την κυβέρνηση του Ορμπάν για την εξασφάλιση των συνόρων του.

Ο Σόρος δεν είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος. Τα τελευταία χρόνια ο δισεκατομμυριούχος περιβαλλοντικός ακτιβιστής Tom Steyer ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδώτης του κόμματος. Ωστόσο, ο Steyer μπήκε ο ίδιος στον προεδρικό αγώνα τον περασμένο μήνα, και με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg να μη έχει τηρήσει ακόμα την υποσχόμενη δωρεά 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Soros παραμένει ο μεγαλύτερος δωρητής έως το 2020.

Πριν από την κατάθεση του Soros, ο διαχειριστής του hedge fund Donald Sussman ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής του κύκλου του 2020, τουλάχιστον από τον Απρίλιο. Ο Sussman έδωσε πάνω από 865.300 δολάρια στους Δημοκρατικούς, ακολουθούμενη από τον Dirk Ziff – κληρονόμο της εκδοτικής περιουσίας του πατέρα του William Bernard Ziff – ο οποίος έδωσε $ 689.200. Η μεγαλύτερη δωρεά προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα μέχρι στιγμής είναι ένα ποσό $ 618.500 που δόθηκε από τον επενδυτή τραπεζίτη Warren Stephens.

Η περίοδος των “δωρεών” δεν έχει αρχίσει ακόμη σοβαρά και τα μετρητά πιθανότατα θα αρχίσουν να εισρεύσουν γρηγορότερα μετά την τηλεμαχία του επόμενου μήνα στο Χιούστον του Τέξας. Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει ένα γεμάτο πεδίο, η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή αποφάσισε ότι μόνο οι υποψήφιοι που έχουν πάνω δύο τοις εκατό τις δημοσκοπήσεις και τουλάχιστον 130.000 μοναδικούς χορηγούς θα μπορούν να συμμετάσχουν. Επί του παρόντος, μόνο επτά υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει ότι πληρούν αυτή την απαίτηση.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More