Υπουλο χτύπημα του ΜΙΤ των ΗΠΑ: «Βαφτίζει» Τούρκους τους Ελληνες Σοφούς

1 10.361

Ένα ακόμα ύποπτο κτύπημα με στόχο την ελληνική Ιστορία έρχεται από τις ΗΠΑ όπου σε ένα νέο πρόγραμμα του Massachusetts Institute of Technology (MIT) όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία καταγράφονται ως «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε τουρκικό κράτος αποδίδοντας έτσι έμμεσα και «εθνικότητα» στους Έλληνες σοφούς αλλά και εκτουρκοποιώντας τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία.

Το Σχέδιο Pantheon του ΜΙΤ, σύμφωνα με το europost.gr, έχει στόχο τη δημιουργία ιστορικής βάσης δεδομένων με την συλλογή βιογραφικών στοιχείων μεγάλων ιστορικών προσωπικοτήτων όμως μπορεί να αποτελέσει και βασικό πολιτικό αλλά και «ιστορικό» εργαλείο στο μέλλον κατά του Ελληνισμού αφού παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια «ρευστοποίησης» της Ιστορίας.

Η βάση δεδομένων Pantheon αναφέρει τον μέγα Όμηρο, τον πατέρα των μεγάλων μνημείων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Ιλιάδα, Οδύσσεια), τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, αλλά και τους φιλοσόφους και πολυεπιστήμονες Θαλή και Ηράκλειτο, τον φιλόσοφο Διογένη, ως γεννηθέντες στην Τουρκία ενώ παρουσιάζει τον Κεμάλ Ατατούρκ ως γεννηθέντα στην Ελλάδα, όπως και ο Ναζίμ Χικμέτ.

Όμως όταν γεννήθηκε ο Κεμάλ ελληνικό κράτος υπήρχε, έστω κι αν η Θεσσαλονίκη δεν αποτελούσε ακόμα τμήμα του καθώς ανακατελήφθη από τον Ελληνισμό το 1912.

Το ΜΙΤ δικαιολογείται πως οι καταγραφές γίνονται βάσει του σημερινού πολιτικού χάρτη αλλά πρόκειται για αστειότητα καθώς αποδίδονται έτσι σε χιλιάδες μεγάλες προσωπικότητες «εθνικότητες» οι οποίες δεν υφίστανται.

Το να ταυτίζει κάποιος των Αννίβα τον Καρχηδόνιο με τους σημερινούς Τυνήσιους, είναι το λιγότερο… γελοίο.

Παρατηρείται μάλιστα το αξιοπερίεργο η Τουρκία να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των μεγάλων μορφών που γεννήθηκαν στο «έδαφός της», ξεπερνώντας την Ελλάδα η οποία βάση αίματος και Ιστορίας τους έχει κληρονομήσει.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, ο Αναξαγόρας ο Κλαζομένιος και τόσοι άλλοι από Έλληνες γίνονται «Τούρκοι» με έναν πονηρό τρόπο.

1 Comment
  1. Καλυψώ says

    Εδώ το ΜΙΤ ζητά feedback και μπορούμε να τους γράψουμε για αυτό το αίσχος http://www.mit.edu/feedback/

    Στο χέρι μας είναι να το διαλύσουμε όπως καταστρέψαμε την αξιοπιστία της IGENEA όταν έλεγε μπούρδες για την καταγωγή των Σκοπιανών και εδώ και χρόνια έχουν βγάλει ανακοίνωση πως δεν ασχολούνται με τέτοια projects πλέον.
    Ας απαντήσουμε όλοι.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More